Отново протест за чист въздух в Русе блокира за кратко

...
Отново протест за чист въздух в Русе блокира за кратко
Коментари Харесай

Граждани отново на протест срещу мръсния въздух, блокираха Дунав мост

Отново митинг за чист въздух в Русе блокира за малко Дунав мост. За втори следващ ден недоволни русенци минаха през част от града с коли, на които имаше черни балони. Шествието приключи до граничния пункт, където протестиращите излязоха от колите си и блокираха за малко придвижването в региона на кръговото кръстовище. 

Те настояха за строги наказания против предприятията - замърсители и незабавни ограничения от всички държавни и локални институции, които да решат дългогодишния проблем с неприятните миризми в Русе.

Хората се оповестиха и против построяването на инсинератор за изгаряне на боклуци в прилежащия румънски град Гюргево, предава Българска национална телевизия. Събират се и подписи със сигнал до министъра на околната среда и водите. Вече са планувани и други начинания, с които да разпространяват и привлекат вниманието на повече хора към проблемите, които тормозят русенци повече от 10 години - акции в интернет и обществените мрежи, флашмобове по квартали.

Предстои образуване и на еко фест, както и уместно посрещане на новоизбраните общински съветници на Русе, с което да бъдат посетени, че са в локалния парламент, с цел да пазят правата на жителите от района, в това число и това за чист въздух.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР