Отново опасно мръсен въздух. Най-тежко е положението в София. Пет

...
Отново опасно мръсен въздух. Най-тежко е положението в София. Пет
Коментари Харесай

5 пъти над нормите е замърсяването на въздуха в София за последната седмица

Отново рисково замърсен въздух. Най-тежко е ситуацията в София. Пет пъти над нормите е замърсяването на въздуха в столицата през последната седмица, заяви за " По света и у нас " шефът на дирекцията за " мониторинг и оценка на околната среда " Валери Серафимов. Прогнозата за ранно информиране за замърсен въздух оповестена на уеб страницата на Столичната община не е отразила високите равнища на замърсяване, признаха от института по метеорология към Българска академия на науките. От там обясниха неточностите с 20%-ната опция за неправилност при прогнозиране.


От Столичната община следва да прегледат и одобрят ограниченията за понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха идващия вторник. Според кмета Фандъкова замърсяването се дължи и на климатичните условия, само че най-много на отполяването с твърдо гориво.
Йорданка Фандъкова - кмет на София - Аз бих желала доста по-бързо столичният общински съвет да прегледа краткосрочните ограничения, които предложих, които биха ни разрешили в такива точно дни с това превишение, което споделих да бъде пуснат така наречен зелен билет, с цел да може хората да се възползват от по-евтин градски превоз, а при чувствителни превишения, каквито има в Скопие през днешния ден, да може и ние да пускаме безвъзмезден превоз. По наше гледище министерството на околната среда и водите създава и имаме увещание, че към този момент се приготвят стандартите на горива, тъй че на пазара да не се пускат горива с нараснало наличие на пепел, на сяра, въглища и.т.н.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР