Oтново опашки от медици пред Пирогов, които не могат да

...
Oтново опашки от медици пред Пирогов, които не могат да
Коментари Харесай

Шефът на ковид-отделението в Пирогов: Имам антитела, що да се ваксинирам и да гася пожара с бензин?

Oтново опашки от медици пред " Пирогов ", които не могат да отидат на работа поради неналичието на документ. Днес обаче те са много по-малко. В четвъртък сутринта доста чиновници в най-голямата незабавна болница трябваше да се тестват, с цел да застъпят на промяна. И през днешния ден доста от чакащите показаха, че не желаят да се имунизират, защото са преболедували и имат антитела, само че са тествани с антигенен тест и по тази причина нямат здравен документ.

А и през днешния ден шефът на Коронавирус отделението в незабавния център доцент Петър Атанасов , който преди време назова здравния министър Стойчо Кацаров изменник и се отхвърли от другарството им, показа, че е ядосан от ограниченията. Пред нова тв той уточни, че тестваните в четвъртък са получили едвам през днешния ден документите си. Такъв обаче от всички тествани са взели единствено трима чиновници.

" От взетите през вчерашния ден проби на пациент, в документа написа: Дата и час на взимане на пробите – 22.10. 21 година 00.12 часа. Това не е правилно. Това желая да подчертаем. Как се ръководи тази страна? Днес на фургоните ще минат единствено хората, които идват за пръв път на работа от началото на действието на заповедта ", изясни доцент Атанасов.

Той сподели и останалите два документа, които също са с разнообразни дата и час от тези, в които са взети пробите. Останалите чиновници към момента не са получили документите си.

" Пред кабинета ми ме чакат 10 души. В " Токсикология " има 63-ма пациенти, още 60 в Клиниката и още 60 в буфера на Клиниката. Вчера споделих, че гибелта не чака, само че това не са мои думи, не съм го измислил аз. Две години ще станат, откогато тече рецесията в България. За тия две години по какъв начин не пристигна никой, нито от РЗИ, нито от Здравната каса, да ни попита от какво имаме потребност, по какъв начин да ни помогнем. Ако няма да ни оказват помощ, най-малко да ни оставят на мира. Текат три инспекции – за документи, за пътеки, безусловно за каквото се сетите. Никой не пристигна да ревизира може ли " Пирогов " да бъде инфекциозна болница, и в този момент нямаме позволение за тази активност ", съобщи доцент Атанасов.

Той е на мнение и, че обстановката с пациентите също е сериозна.

" Хора, които имат имунитет, са измъчвани по този метод. С цялото си почитание към именитите ми сътрудници, които излизат пред вашата камера и които не са прегледали и един болен с ковид на зараза. Анализират какви били антителата, че едните били против целия вирус, другите против половината. Глупости. Да седнат и да си прочетат " Буквара на Тягоненко и Митов " и да видят, че там има варианти в ковид ното семейство, които са човешки. Хората още през 80-те са написали какъв брой вида антитела се създават от човешкия организъм. Човек, който има имунитет, не е показно да се имунизира. Целта на имунизирането е да се генерират антитела, т.е. да настъпи имунизация. Защо да се имунизираме? Пожар гаси ли се с бензин? Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе главата ", уточни доцент Атанасов.

Той прикани юристите да се произнесат по законността на заповедта. Доц. Атанасов търси и какви са смисълът и логиката в наредбата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР