Отново обрати на . Джо Байдън набра преднина в решаващи

...
Отново обрати на . Джо Байдън набра преднина в решаващи
Коментари Харесай

Байдън поведе в ключови щати, републиканците събират пари за съдебни дела

Отново обрати на. Джо Байдън набра преднина в решаващи щати. В Джорджия, Пенсилвания и Невада броенето продължава, само че бюлетините и вотът по пощата е регистриран на над 98%. Доналд Тръмп води в Северна Каролина и Аляска. Разликите сред двамата обаче са доста дребни. Според данните на Джо Байдън е с 253 електорни гласа все още против 213 за Доналд Тръм. Според техните резултати към момента не е завършила броенето. Там при 95% преброени бюлетини Байдън води с ммалко под 30 000 гласа, съгласно медията. Държавният секретар на щата Кети Хобс съобщи пред CNN, че би трябвало да бъдат преброени минимум 235 000 бюлетини през уикенда В целия щат Байдън също води с 49,8% против 48,7% за Тръмп. В същото време дава 264 електорни гласа на Байдън - като прибавя 11 от Аризона в актива на демократа.
В се броят наново бюлетините поради дребната разлика сред двамта претенденти. Проверен е 96% от вота. Джо Байдън усили преднината си пред Доналд Тръмп с 27 130 гласа. Този щат дава 20 гласа в Избирателната гилдия и при победа Байдън ще получи 270 гласа в колегията, нужен, с цел да стане президент. Върховният съд на Съединени американски щати, по искане на Републиканската партия, постанови всички бюлетини, пристигнали по пощата в изборните секции в щата Пенсилвания след изборния ден - 3 ноември, да се броят настрана. По-рано основният щатски съд позволи да се броят всички бюлетини, получени по пощата до 3 дни след изборите, и Върховният съд отхвърли да блокира това решение, макар възраженията на републиканците, отбелязва АП. Тук точно бюлетините, получени по пощата, прекатурнаха резултата, откакто в началото Тръмп водеше с над 600 000 хиляди гласа въз основа на бюлетините, подадени в самия избирателен ден.
 Над 150 000 бюлетини не са доставени в точния момент от Пощенската работа в Съединени американски щати Над 150 000 бюлетини не са доставени в точния момент от Пощенската работа в Съединени американски щати
Пощенската работа на Съединени американски щати не съумя да достави в точния момент над 150 000 бюлетини, изпратени по този метод до изборните секции преди края на...
По данни на CNN: В ситуацията с резултатите е сходно. При преброени 99% от бюлетините и вота по пощата Байдън води с малко над 4 300 гласа. В при 93% преброени бюлетини Тръмп изостава с малко над 22 600 гласа. Впри 99% преброени гласове, Доналд Тръмп води с 50,1% против 48,7% получени за Байдън. В разликата сред претендентите е огромна, Тръмп води с 62,1% на 33,5% на Байдън.
Реакцията на двамата съперници
" Няма да разглася победа към момента, само че числата са ясни. Ще победим в тази конкуренция, съобщи по време в телевизионно изказване към нацията. Преди 24 часа бяхме обратно в Джорджия и Пенсилвания, а в този момент водим. Печелим в Аризона, печелим и в Невада. Събрали сме над 74 млн. гласа - повече, в сравнение с всяка друга партия е получила в историята на Съединени американски щати, които не престават да набъбват. Водим Доналд Тръмп с 4 млн. гласа – тази разлика също се повишава, сподели още Байдън.
Претендентът на Демократическата партия съобщи, че ще завоюва гласовете на над 300 членове от Избирателната гилдия при нужните 270 гласа за избирането му като президент. Той прикани американците да запазят самообладание и успокоение след напрегнатата предизборна битка. Броенето на бюлетините в Съединени американски щати продължава.
 Коронавирусът по света: Съединени американски щати към този момент са на границата от 120 000 инфектирани за ден Коронавирусът по света: Съединени американски щати към този момент са на границата от 120 000 инфектирани за ден
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 48 600 930 и 49 031 012 съгласно американ...
В същото време съобщи в Twitter, представен от Агенция Франс Прес, че противникът му Джо Байден не би трябвало " нелегално " да приказва за победа на изборите. „ Джо Байдън не би трябвало непозволено да декларира за права върху президентската служба. Я също бих могъл да заявя това. Съдебните каузи занапред стартират ”, написа той в Twitter.
Oт щаба на републиканците пък се обърнаха към донори в опит да съберат минимум 60 млн. $, с цел да финансират правосъдните си каузи за резултатите от президентските избори, заяви Ройтерс, като се базира на три източника, осведомени с въпроса. Два от източниците даже показват по-голяма сума - 100 млн. $, която републиканците желаят предвид на правосъдната атака, която се канят да подхващат по оборване на изборните процедури и резултати в няколко основни щати, където води противникът на Тръмп - демократа Джо Байдън.
Очаква се юридическите борби да бъдат дълги и изтощителни, отбелязва Ройтерс. От акцията на Тръмп и от националния комитет на партията към този момент не са коментирали публично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР