Отново нерегламентирано сметище в община Самоков. Проблемът с огромното нерегламентирано

...
Отново нерегламентирано сметище в община Самоков. Проблемът с огромното нерегламентирано
Коментари Харесай

Отново нерегламентирано сметище в община Самоков

Отново нерегламентирано бунище в община Самоков. Проблемът с голямото нерегламентирано бунище край село Мала черква е от години, настояват живеещите там. Миналата година то е било почистено, само че хората не престават да изхвърлят боклука си там.

Това бунище, ние сме от 20 години, тук имаме къща, постоянно е било извънредно, тъй като е било тъкмо до красивата гора, децата от там минават за разходка и няма оправяне. С годините се усили там всичко, карат строителни материали, всевъзможни боклуци. То по принцип би трябвало да се вземат ограничения от Самоков, от общината, обаче не го вършат, споделя Румен Славев.

Освен строителни материали, тук могат да се срещнат и доста битови боклуци, както и дървесина. А самото нерегламентирано бунище доближава до 100 метра. През годините е имало сигнали от жители, само че санкционирани няма.

Трудна е процедурата. Трябва, доказуемостта е комплицирана работа. Трябват очевидци, споделя кметът на селото Ивайло Петров.

Версиите за това кой изхвърля боклука си там са доста. Единственият метод да бъде почистено е с багери и тежка техника.

Според община Самоков жителите могат да изхвърлят битови и строителни боклуци гратис в Регионалния център за ръководство на боклуци за жители.

„ Образуването на нерегламентирани сметища на територията на обитаемоте места в община Самоков е проблем, с който към момента не сме се справили изцяло. От направените разбори и благоприятни условия за решение, предвиждаме във всяко обитаемо място да се сложи резервоар за строителни боклуци, който да се извозва от време на време ", споделят в изказване от общината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР