Отново недоволство срещу концесионера на плаж Смокиня. След сигналите за

...
Отново недоволство срещу концесионера на плаж Смокиня. След сигналите за
Коментари Харесай

Засипан ли е плаж Смокиня с нов пясък?

Отново неодобрение против концесионера на плаж " Смокиня ". След сигналите за разорани дюни и бетон на линията жители алармираха, че върху естествения пясък е поръсен нов, с друг цвят и конструкция.

В тази част от линията на плаж " Смокиня ", за която се твърди, че е с друг пясък, с просто око разлика не може да бъде направена, само че от фрагменти с дрон ясно се разграничава цвета на пясъка. Според деятели той е донесен съзнателно, съгласно концесионера пясъкът е еднакъв.

Притесненията на жители са, че по линията е насипан непознат пясък, който нарушава достоверността на плажа.

" Аз особено на този плаж вървя повече от 35 години, към този момент и знам какво беше и виждам какво се случи. Освен концесионерите други хора не познавам аз, които да утвърждават това изравяне на плажа по всички линии, където има концесия. В даден миг се оказва това, че концесиите носят доста повече вреди на плажовете, в сравнение с изгоди ", сподели Васил Гюров.

Концесионерът на линията обаче е безапелационен, че на плажа различен пясък не е носен. Ежедневно се почистват миди и отпадъци, което трансформира цвета му.

" Пясъкът на този плаж си е бил тук, тук е и сега. Разлика се получава при самото почистване. А по тъмната линия, която се получава, това е пясъкът, който е изчистен и е нагорещен от слънцето. Когато целият плаж се почисти, той би трябвало да се мине най-малко 7-8 до 10 пъти сред чадърите, тогава, когато се нагрее плажът, е един и същи ", споделя концесионерът на плажа Иван Алексиев.

Ивицата се почиства както с машина, по този начин и ръчно, с цел да не бъдат наранени дюните. Все още целият плаж не е обработен изцяло, по тази причина се получавали и разноцветните петна. Летовниците също не виждат неправда в пясъка.

" Не, не съм забелязала. В тази част, в която се намирам сега, е прелестен - чист, прекрасен, дребен ", споделя Пламена Пилитова.

" Плажът ми харесва. Смятам, че сега е поддържан добре ", сподели Красимира Славова.

" Много ми харесва пясъка, не виждам, в случай че някой Ви се е оплакал, не виждам за какво, пясъкът е прекрасен ", сподели Христо Христов.

Екоинспекцията в Бургас се е самосезирала и в понеделник се чака да бъде направена инспекция на място.

Различният цвят на пясъка се намира в дейната линия и не визира дюните, а всеки концесионер има право преди сезона да прави подготвителни действия за разчистване на линията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР