Отново недостиг на медикаменти у нас. Липсват няколко варианта на

...
Отново недостиг на медикаменти у нас. Липсват няколко варианта на
Коментари Харесай

Отново липса на инсулин у нас, проф. Каракостов: Това е престъпление

Отново дефицит на лекарства у нас. Липсват няколко разновидността на инсулин.

" Това е същото като с ниските цени и райския газ. Някой може ли да изясни този, който е виновен в страната да се продава анестезия свободно, за забавление. Същият проблем е с медикаментите - има отговорник за тази работа. Отговорник е министърът на опазването на здравето, дружно с неговия екип ", каза началникът на Клиника по неврохирургия в " Св. Иван Рилски " проф. Васил Каракостов.

По думите му в дирекциите, които са виновни за множеството действия в Министерството на здравеопазването, работят некомпетентни хора.

" Това са хора, които просто желаят да си изкарат работния ден. Има виновни хора за това кой медикамент да се изнесе и кой медикамент да не се изнесе. Ако има ясни инструкции какво да не се изнася изобщо и какъв брой е потребността на българина от инсулин, или от други медикаменти, които са жизненоважни, то ще има избран импорт и експорт ", допълни проф. Каракостов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че това парите да са на напред във времето не е от през днешния ден: " Това е от времето на Христос, хората се продават за няколко сребърника. Тук е същото. Цената, по която са го купили, е една, а цената, по която са го продали, е друга, има облага. Отвън има трактори, преди имаше комбайни, по-късно има някакви строителни машини, само че нито автомагистралите са ни автомагистрали, нито земеделието ни е земеделие. Да излязат тези хора, които имат потребност от тези медикаменти и да стачкуват. Вярно, че те нямат комбайни и трактори. "

Началникът на клиниката напомни, че въпреки всичко инсулинът е нещо, без което хората не могат.

" Хората могат да получат затруднения, в случай че това е редовно, по-късно дозите мъчно се напасват, те мъчно влизат в нов темп. Това е подигравка, това е извънредно цинично и не мога да схвана за какво до този миг минава сред другите вести. Това е закононарушение по отношение на хората, които се нуждаят от това ", безапелационен е той.

Проф. Каракостов през последните години няма болница, която да не е влезнала в просрочие, като множеството от здравните заведения са в окаяно положение.

" Защо лечебните заведения банкрутират? От какво се устоят? Какъв е анализът? Тези лечебни заведения се устоят от клинични пътеки, а с цел да банкрутират, това значи, че те са ниски. Ако тези хора желаят да получат качествено опазване на здравето, би трябвало да получат съответно съоръжение и възнаграждение. Щом лечебните заведения са в дълг, значи страната е слаба. За шефове се поставят хора от всички политически спектри, на които въобще не им е там мястото. Той даже няма по какъв начин да заеме мястото на санитар ", добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg