Отново насилие в детска градина. Този път случаят е от

...
Отново насилие в детска градина. Този път случаят е от
Коментари Харесай

Шамари и обиди срещу деца в бургаска детска градина

Отново принуждение в детска градина. Този път казусът е от Бургас. В обществените мрежи бе публикуван клип, на който се вижда по какъв начин две възпитателки малтретират деца. Според създателя, фрагментите са заснети в ОДЗ „Брезичка“ в бургаския комплекс „Славейков“. Видеото, снимано със скрита камера, показва шамари, дърпане за косите и обиди по отношение на децата от страна на учителките.



Родители потвърдиха пред, че децата им в действителност са били със синини и под стрес, само че съгласно тях, малчуганите са инструктирани да не споделят по каква причина.

„Моето дете го забелязах, че демонстрира експанзия към играчките си. Оттам започнах да го подпитвам, споделяше ми „Няма да кажа, не се казва“. Разговарях с други родители. Когато те също започнаха да питат децата си, се откри, че госпожа Петрова, която е с пръчката (на видеото – б.а.) ги бие“, описа майка.

И двете учителки са награждавани от кмета Димитър Николов за техния професионализъм. Директорът Събка Недева разясни, че едната към този момент си е подала молбата за овакантяване. „Милена Иванова – в 7 ч. майка й донесе молбата за овакантяване. Другата учителка (Светла Петрова – б.а.) беше в отпуск. Извиках я, с цел да има кой да работи с децата, само че родителите упорстват да бъде освободена“, изясни директорката.

Една от възпитателките е с дълъг стаж и е синдикален водач.

 детска градина ОДЗ Брезичка в Бургас

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР