Отново напрежение в . Руски изтребител прелетя в опасна близост

...
Отново напрежение в . Руски изтребител прелетя в опасна близост
Коментари Харесай

Напрежение: Руски изтребител прелетя близо до американски боен кораб в Черно море

Отново напрежение в. Руски изтребител прелетя в рискова непосредственост до американския унищожител USS " Доналд Кук ". Това е следващият непосредствен контакт сред съветската авиация и американските морски сили в района през последната една година, напомня Българска национална телевизия.
Последният случай от през вчерашния ден, при който съветски бомбардировач " Су-24 " е прелетял на метри от американския унищожител, се е случил в неутрални интернационалните води, свободни за навигация.
 The National Interest: Как Съединени американски щати могат да избегнат спора на великите сили в Черно море The National Interest: Как Съединени американски щати могат да избегнат спора на великите сили в Черно море
Много американци имат вяра, че цялата територия на Източна Европа, ситуирана до Русия, е доста надалеч и е сложна за схващане. Тази част...
Сега за първи път от три години три военни кораба на Военноморските сили на Съединени американски щати са в Черно море. Два разрушителя - USS " Доналд Кук " и USS " Портър ", и спомагателния " Ларъми ", който е за презареждане. От събитията в Грузия през 2008 година и анексията на Крим през 2014 година НАТО и Съединени американски щати ускориха още повече наличието си в Черно море, което има голямо стратегическо значение за Югоизточния фланг на НАТО. Престояват не повече от 21 дни, с цел да се преценяват с Конвенцията от Монтрьо.
Руски " Су-24 " прелита на метри от американския унищожител USS " Доналд Кук " в неутрални интернационалните води в Черно море. " Тези доближавания на съперничещи си въоръжени сили значително крият риска от боен случай ", изясни Йордан Божилов от Софийския конгрес за сигурност. Шести американски флот, основан в Неапол, заяви за случая. Бойните кораби са част от флота и приспособеното наличие на НАТО в отбрана на съдружниците от Черноморието.
" След 2008 година след нашествието на Русия в Грузия НАТО обърна повече внимание на Черно море, заради което имаме и повече надлежно наличие на освен американски кораби ", добави Божилов. Румъния одобри шест испански изтребителя по задачата Air Policing, както и координационен център. Турция има мощен флот. България и Украйна се възползват в по-голяма степен от американското наличие, съгласно специалисти.
" Двата американска кораба, бойни, които в този момент с в Черно море, надвишават неведнъж бойните качества на целия флот на България и Румъния взети дружно ", съобщи някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов. Активното наличие на НАТО и Съединени американски щати в Черно море, обаче, предизвика съветска реакция. През август, юни и май съветски изтребители " Су-30 " и " Су-27 " придружиха поредно американски стратегически бомбардировачи " Б-52 ", B-1Bs и самолети RC-135. " Русия, изключително след анексирането на Крим, е доста нападателна във военно отношение в Черноморския район и това е проблем, както е проблем и напрежението в Източното Средиземноморие. И този проблем би трябвало да бъде решен на масата на договарянията ", добави Шаламанов.
 Разделяй и владей: Стратегията на Русия в Черно море Разделяй и владей: Стратегията на Русия в Черно море
Каква е оптималната тактика за определяне на надзор над Черно море за Русия? Разделяй и владей. Изводът за оптималността на страт...
НАТО установи със угриженост, че Руската федерация ускорява военното си наличие в необятна зона към Черно море. " Реалността е такава, че ставаме очевидци на увеличено военно наличие на Русия от Далечния север до Балтика, Черно море, Близкия изток и Северна Африка. И това е извънредно обезпокоително ", декларира Йенс Столтенберг.
Преди дни държавното управление ни гласоподава Програма за отбранителните качества до 2032 година, съгласно която Черно море резервира конфликтния си капацитет, като е " малко евентуално намирането на трайно решение на украинската рецесия, а Руската федерация ще се стреми да поддържа променения след 2014 година в нейна изгода военностратегически баланс ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР