Отново напрежение в мангановата мина Оброчище. Работниците подготвят колективен иск

...
Отново напрежение в мангановата мина Оброчище. Работниците подготвят колективен иск
Коментари Харесай

Миньорите от Оброчище пак са без заплати

Отново напрежение в мангановата мина Оброчище. Работниците приготвят групов иск против концесионера на мината " Евроманган " поради неспазването на Колективния трудов контракт. Той беше подписан на пети април тази година, след следващия митинг на миньорите. Те към момента не са получили трудовите си хонорари за месец май, прадеда БНР.

Тази заран миньорите от рудник " Оброчище " не бяха позволени да слязат в галериите, защото управлението на мината се притеснява от подновяването на стачката им подземен поради следващото закъснение на трудовите им хонорари и ваучерите за храна.

" Сутринта в 8.00 часа беше изкарана записка, с която уведомяват, че отново ще бъдат забавени заплатите. На 30-и юни трябваше да се изплати майската заплата ", споделят миньорите.

По думите им, не са стартирани и медицинските прегледи, както не е възобновен и проведеният превоз. Миньорите чакат на следващия ден да се срещнат с управлението на концесионера " Евроманган ". Те са подготвили и групов иск за неспазване на отговорностите на концесионера, който следва да бъде импортиран в съда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР