Отново нападки между уволненото ръководство на ВМЗ, служебният министър на

...
Отново нападки между уволненото ръководство на ВМЗ, служебният министър на
Коментари Харесай

Взаимни обвинения между предишното и настоящо ръководство на ВМЗ

Отново нападки сред уволненото управление на ВМЗ, служебният министър на стопанската система и Държавната консолидационна компания. Освободените шефове на военния цех упрекнаха ДКК, че манипулативно изнася занижени данни за създадената продукция. Те отвърнаха, че някогашният ръб са упълномощили ремонтни действия за 6 млн. лева, макар възбраната на министъра, и не са обезпечили първични материали за индустриалния развой.

Уволненото управление на ВМЗ се похвали, че когато е било отпред на завода, е осъществена продукция близо два пъти над тази за цялото за първото тримесечие, когато дружество е било ръководено от сегашния министър на стопанската система.

" През месец юли. Единственият ни цялостен месец, в който сме били в завода, сме произвели и осъществили продукция за 28 млн. лева ", сподели Марин Йовчев - някогашен ръководител на УС на ВМЗ.

От ДКК упрекнаха някогашния началник на ВМЗ, че е живял в къща за 4 500 лева наем, а управителният съвет съзнателно е пренебрегнал възбраната на служебния мистър да подписва и разплаща контракти, които не са свързани с учредената активност.

" На 3 август избират строителните фирми-изпълнители на действия за близо 6 млн. лева На 4 август подписват контракти с компаниите, като наблягам договорите са световни и липсва конкретика какво ще се ремонтира за въпросните суми. На 8 август заплащат на компаниите 50% задатък към 3 млн. лева ", сподели Венцислав Димитров - изпълнителен шеф на ДКК.

Бившето управление изясни за какво е почнало ремонта.

" Въздухът, който дишат служащите, е нездравословен, аспирациите не работят, няма никаква климатизация ", сподели Георги Цветков - някогашен зам.-изпълнителен шеф на ВМЗ.

А служебният министър на стопанската система упрекна бившето управление, че вместо да прави поправки, е оставило завода без първични материали за производството.

" Не това е фокусът на едно индустриално дружество, и то в миг, когато търсенето е доста огромно и в този момент беше моментът ВМЗ да осъществя големи облаги ", сподели Никола Стоянов - длъжностен министър на стопанската система.

Бившите шефове на ВМЗ не се съгласиха.

" Специалистите, които се намират в завода, всичкото, което са подавали, че е належащо, да се закупи, е купувано и нищо не е отказвано и никакви доставки не са спирани ", сподели Марин Йовчев - някогашен ръководител на УС на ВМЗ.

В момента ВМЗ има подписани контракти за над милиард и 200 млн.лв.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР