Отново липсват жизненоважни лекарства за бременни в аптеките, съобщиха пациенти

...
Отново липсват жизненоважни лекарства за бременни в аптеките, съобщиха пациенти
Коментари Харесай

Пациенти алармират: Липсват жизненоважни лекарства за бременни в аптеките

Отново липсват жизненоважни медикаменти за бременни в аптеките, оповестиха пациенти пред Нова нюз. Става дума за жизненоважни дози хепарин. За да спомагат в тежката обстановка лекари са организирали акция за взаимопомощ сред нуждаещите си, съответно ориентирана към бременните дами с тромбофилия. Йоанна Лечева, която е минала през компликациите на болестта, е основател на акцията.

„ По време на двете ми бременности намирането на медикаментите беше извънредно мъчно. Пандемията в допълнение усложни обстановката. Затова се роди концепцията за тази самодейност. В медицински център в София сме разположили кошница, в която всеки, които има допълнително от медикаментите, може да остави, а всяка нуждаеща се жена да вземе ”, посочи Лечева.

Репродуктивният хирург Александър Калчев добави, че казусът с дефицита на медикаменти е извънредно огромен и процентът на нуждаещите се бременни не е дребен.

„ Проблемът с тромбофилията е решим само посредством лекуване. За наша наслада ползата към самодейността ни е извънредно огромен ”, споделя доктор Калчев.

Акушер-гинекологът доктор Александър Кобаков подсети, че заради неналичието на медикаментите в аптеките у нас, огромна част от пациентите са принудени да си ги набират от чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР