Отново искат събарянето на Паметника на Съветската армия в София.

...
Отново искат събарянето на Паметника на Съветската армия в София.
Коментари Харесай

Отново искат събарянето на Паметника на Съветската армия в София

Отново желаят събарянето на Паметника на Съветската войска в София. Това се насочва в апел във Facebook.

Настояваме Столична Община и Кметът Йорданка Фандъкова да подхващат дейности по демонтирането на този срамен за страната ни "паметник ", по този начин както повелява и решението, взето през 1992 година от Столичния Общински Съвет, което и до ден сегашен остава неизпълнено, напомнят уредниците на митинга.

Ето и цялостният текст на апела:

Заповядайте на 5 септември (вторник) от 18:00 ч. пред Монумента на окупационната алена войска (МОЧА) да отбележим дружно годишнината от оповестяването на война на България от страна на Съюз на съветските социалистически републики. Ще покрием паметника със знамената на България и Европейския съюз, ще сложим портрети и ще изпишем имената на част от тези, които тази същата войска обрече на гибел.

Нека си спомним, че към 5 септември 1944 година България е в усилени договаряния със Съюзниците за излизане от войната и сключване на помирение, последните немски военни елементи са напуснали или в развой на овакантяване на страната, а страната е оповестила неутралитет. България поддържа цялостни дипломатически връзки със Съюз на съветските социалистически републики през целия интервал на войната и отхвърля да изпрати свои войски на Източния фронт, които да водят война против Съветския съюз.

Точно в този миг Съюз на съветските социалистически републики афишира война на неутрална България и след това окупира страната ни за интервал от три години, възкачвайки на власт оповестения със закон за незаконен комунистически режим, траял близо половин век.

В първите месеци на окупацията гибелта си намират близо 30000 българи без право на съд и без издадена присъда. Съветската войска, дружно с висшия й главнокомандващ Й.В.Сталин, са директни поръчители и съучастници в това МАСОВО УБИЙСТВО на българи!

Настояваме Столична Община и Кметът Йорданка Фандъкова да подхващат дейности по демонтирането на този срамен за страната ни "паметник ", по този начин както повелява и решението, взето през 1992 година от Столичния Общински Съвет, което и до ден сегашен остава неизпълнено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР