Отново е това време на годината - време за започване

...
Отново е това време на годината - време за започване
Коментари Харесай

Отново на училище 2023: Съвети за учениците

Отново е това време на годината - време за започване на следващата образователна година! Макар че новият тоалет или комплектът учебни принадлежности несъмнено могат да оказват помощ за положителното начало, това може да стане и с нова вероятност. Ето няколкосъвета, които ще ви помогнатв учебно заведение.

Август е отлично време за учениците да оценят представянето си от миналата година, да проучат нови способи за превъзмогване на провокациите и да измислят проект, който ще им помогне да се придържат към задачите си, оповестяват отKD College Prep.

Не е елементарно да бъдеш възпитаник в приблизително или висше учебно заведение. Има толкоз доста отговорности, а доста възпитаници нямат нужния житейски опит, с цел да знаяткакво е най-добре за тях във връзка с ученето. Тези препоръки ще ви оказват помощ дазапочнете вярно образователната година.

Запишете крайните си периоди на едно място.

В допълнение към датите за домашните работи, вашият учебен планер би трябвало да включва графика ви за подготовка за изпити, идните дати за проби, извънкласните действия и крайните периоди за кандидатстване за стипендии и гимназия(ако сте в финален клас). Опитайте да записвате нещата, а в случай че това не ви прави работа, проучете безплатните цифрови принадлежности за обмисляне като Гугъл Calendar, Apple Calendar, Trello или други известни принадлежности.

Ако се ровите из разбъркано бюро или чувате диалозите на членовете на фамилията си, това може елементарно да наруши фокуса ви. Намерете безшумно и чисто място в дома си, където да седнете, до момента в който учите или работите върху домашното.

Ако е мъчно да намерите цялостна тишина, използвайте слушалки, с цел да заглушите фоновия звук.

Ако елементарно губите фокус, дръжте всички разсейващи фактори " надалеч от погледа и мозъка ". Това може да включва слагане на игровата подпора в чекмедже, държане на домашните любимци в друга стая или краткотрайно изключване на известията за приложенията на обществените медии.

Друг съвет е да се уверите, че ви е комфортно. Избягвайте да седите на дивана или в леглото, защото това може да ви накара да заспите или да държите тялото си в неуместни и неуместни позиции.

За някои възпитаници ученето не е елементарно. Понякога ни липсва фокус, даже когато отделяме време за това. Ако това наподобява на вас, пробвайте се да измамите мозъка си, като съчетаете тази не толкоз приятна задача с нещо, което ви доставя наслаждение.

На всекичас, който прекарвате в работа по дадена задача, си давайте дребна отмора, с цел да вършиме неща, които обичате. Например, в случай че прекарате един час в учене за иден тест по математика, вземете си отмора, като се насладите на обичаната си закуска, извършите къса разходка или изгледате епизод от обичания си сериал.

Разделянето на времето за учене ще предотврати изтощаването на мозъка и ще ви помогне да избегнете отлагането. Но с цел да работи това вярно, би трябвало съзнателно да управлявате почивките си и да се уверите, че задачата заслужава премията. Например, един час учене не би трябвало да води до четири часа гледане на телевизия.

Друго преимущество на това да познавате учителите си е, че можете да се обърнете към тях, когато имате проблеми с разбирането на дадена идея или се нуждаете от повече насоки за учебен план или есе. Ако се затруднявате, не се опасявайте да поискате помощ! Ако не можете да ги хванете след часовете, изпратете имейл, отидете при тях преди или след учебно заведение или насрочете време, в което да работите по даден проблем на четири очи.

Не забравяйте, че колкото по-рано поискате помощ, толкоз по-добре. Ако съумеете да разпознаете, че стартирате да изоставате още при започване на семестъра, има по-голям късмет да наваксате преди междинните или финалните изпити.

Образованието в учебно заведение би трябвало да се простира оттатък университетските познания. Умението да поддържате връзка и да взаимодействате с другите е значимо умеене, което доста колежи и работодатели търсят в претендентите.

Не забравяйте да полагате старания да поддържате връзка постоянно с приятелите си или да търсите способи да намерите нови другари. Училищните клубове са отлично място за начало!

Както към този момент споменахме, ръководството на времето е значимо житейско умеене, което оказва въздействие върху резултатите в гимназията и колежа. През тези формиращи години дребните дейности, като да вземем за пример да се научите да се появявате в точния момент или да планирате авансово, с цел да можете да следвате уговорките си, ще ви дадат нужната дисциплинираност за реализиране на задачите през целия ви живот.

Продуктивността може да се прояви и в свободното ви време. Усвояването на нови умения, практикуването на танци, упражненията, работата по изкуства и занаяти или безплатният онлайн курс са все продуктивни способи за превозване на следобеда през уикенда. Подобни дребни действия също могат да ви оказват помощ да намерите успокоение и позитивизъм.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР