Отново е понеделник и трябва да се подготвим за още

...
Отново е понеделник и трябва да се подготвим за още
Коментари Харесай

Как да пием по-хубаво кафе

Отново е понеделник и би трябвало да се подготвим за още една дълга седмица на работа. А това съвсем постоянно се случва с чаша кафе. Има обаче някои неща, които би трябвало да знаем за него, с цел да се насладим на същинския му мирис и усет.

 Кафе с усет на броколи
Кафе с усет на броколи

Не е по усета на всеки

Прясно, прясно

 Снимка 364006

Според Business Insider, би трябвало да обръщаме изключително внимание на това кафето ни да е прясно. Най-добрият метод да сме сигурни, че това е по този начин, е да го купуваме до ден откакто зърната са изпечени. И това е безусловно допустимо, без да се постанова да вървим до Италия да вземем за пример. Защото към този момент не са едно или единствено две местата и в София, и в огромните градове, където пекат кафе на място.

А ние би трябвало да одобряваме кафето като плодовете и зеленчуците, които си купуваме, и следим да бъдат пресни.

Добре е да го консумираме и до един месец след изпичането му. Не че по-късно няма да става за пиянство, само че ще има основна разлика във усета и аромата.

Чистотата

 Снимка 364007

Когато използваме френска преса за кафе, доста значимо е да я измием хубаво, преди да си създадем нова доза кафе. Причината се крие в това, че в случай че има останало кафе, то ще скапе усета на това, което се каним да си приготвим.

Захарта и млякото

 Снимка 364014

Когато кафето е вярно изпечено, надали ще изпитваме потребността да прибавяме подсладители или мляко. Не че сходно деяние е неверно, само че няма да можем да се насладим на същинския усет на кафето.

 Ето по какъв брой кафета дневно може да пием
Ето по какъв брой кафета дневно може да пием

Повече, в сравнение с предполагахме

Когато обаче то е препечено, става по-горчиво, тогава захарта и млякото могат да са ни от употребява в прикриването на нежелания усет.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР