Отново бе регистриран случай на насилие между деца. Две момичета

...
Отново бе регистриран случай на насилие между деца. Две момичета
Коментари Харесай

Ученички се биха пред входа на училище в Плевенско

Отново бе регистриран случай на принуждение сред деца. Две девойки се сбиха пред учебното заведение в Койнаре, Плевенско, пред очите на група други деца. 

Случаят е от края на предходната седмица, само че добива известност, откакто едно от децата снима сбиването. На видеоклипа се вижда как две девойки на забележима възраст към 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена. Темата с багра сред девойките е водеща измежду множеството възпитаници. Децата споделят, че до сбиването се стигнало поради момче. Боят се случва пред вратата на двора на учебното заведение, само че съгласно управлението това е отвън неговата територия и не става въпрос за учебен случай.

Директорката Даниела Цоньовска знае за случилото се, без даже да е гледала клипа. „ С участващите работи психолог. Извинили са се един на различен ”, сподели шефът на СОУ „ Христо Смирненски “ Даниела Цоньовска.

Оказа се, че поддържането на версията, че боят е станал отвън учебното заведение, е значимо утонение, защото при подобен случай Регионалното ръководство на образованието не се уведомило. Инспекторатът научи от нас за сбиването.

„ Ще проверим какви ограничения е подхванало учебното заведение, по какъв начин е разгледало случая, дали е имало някакъв спор межди учениците, дали е зает психолог и най-важното – работи ли се със фамилиите ”, сподели Албена Тотева, шеф на РУО на МОН в Плевен.

Очаква се инспекцията на място да бъде през идната седмица, когато учениците се връщат в клас.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР