Относно заявката на Делян Пеевски, че може , Лорер каза,

...
Относно заявката на Делян Пеевски, че може , Лорер каза,
Коментари Харесай

Лорер: Пеевски се промени за добро - стана говорител на европейските ценности

Относно поръчката на Делян Пеевски, че може, Лорер сподели, че България не може да има министър председател, който е обект на интернационалните наказания.

„ Това са диалозите в една коалиция. Това е коалиция без съдружно съглашение. Причината да го нямаме е ясна. Движение за права и свободи не са в тази коалиция, бих ги определил като подкрепяща съпротива. Имат министър на външните работи. Самият вътрешен министър се оказа, че се употребява извънредно с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи “. Това сподели в предаването „ Тази заран “ на бТВ депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Относно поръчката на Делян Пеевски, че може, Лорер сподели, че България не може да има министър председател, който е обект на интернационалните наказания.

„ Политиката е динамично занимание, позициите на партиите и техните водачи се трансформират. В случая на Пеевски те се трансформират за положително. Той стана представител на европейските полезности, както за тяхната партия, по този начин и за цяла България. Позициите, които пази сега, са същите, които отстояваме и ние. Това е ролята, която си е избрал и ролята, която неговата партия му е отредила. Той не е представител на болшинството, а на Движение за права и свободи и персоналната си позиция “, добави Лорер.

По думите му, президентът се държи като политически водач в държавно управление в сянка. „ Само че той няма нито държавно управление на слънце, нито на сянка. Не се е случвало в българската история президент да плаши с. Важно е президентството да си влезе в ролята. То би трябвало да ни сплотява, а не да ни разделя и то няма роля в изпълнителната власт “, добави Лорер.

Той сподели още, че разискването да бъдат продавани държавни земи не е работа на президентската институция.

„ И да се е обсъждало, няма да се случи 2024 година Защо президентът се намесва? Изглежда дребнаво заяждане. Доколкото разбирам тези земи по този начин или другояче са се отдавали дълготрайно под аренда, тъй че се основава непотребна драма, която се основава към несъществуваща тематика “, разяснява Даниел Лорер.

По думите му бюджетът за идната година е европейски. „ Бюджет 2024 и напъните на държавното управление са ориентирани в две направления – да дава повече на най-слабите, а на стопанската система да обезпечи повече опция за вложения. Бюджетът за вложения за следващата година още веднъж е рекорден – 10 милиарда лева Дай боже да го осъществим, България ще е по-добро място за работа. Данъците са същите, минималната работна заплата ще се вдигне. България е от страните с най-нисък дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт. По отношение на задлъжняването на страната – нямаме безусловно никаква драма “, уточни той.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР