относно задържането на най-висшия руски опозиционер Алексей Навални, който беше

...
относно задържането на най-висшия руски опозиционер Алексей Навални, който беше
Коментари Харесай

САЩ настояват Навални да бъде освободен от затвора

по отношение на задържането на най-висшия съветски опозиционер Алексей Навални, който беше изместен в арктически затвор, оповестява Агенция Франс Прес.

Държавният департамент съобщи, че приветства известията, че Навални е бил открит,  повече от две седмици.

Вашингтон се причисли към фамилията и поддръжниците на Навални в апела за незабавното му и абсолютно освобождение.

Призовава се съветското държавно управление също така  да приключи ескалиращите си репресии против самостоятелни гласове в Русия .
 Сътрудници на Навални обезпокоени от новата му наказателна колония
Сътрудници на Навални обезпокоени от новата му наказателна колония

Критикът на Кремъл се намира на тъмно място, пчално известно от времето на Съюз на съветските социалистически републики

Припомняме, че сътрудници на рецензия на Кремъл към този момент показаха терзанието си от новата наказателна колония , в която е изместен - в Ямало-Ненецкия район, на към 1900 км от Москва.

Неговата говорителка Кира Ярмиш уточни, че юристът на Навални е съумял да се види с него тази седмица . Това се случи съвсем три седмици, откакто контактът с него беше загубен.

Районът обаче е прочут с дългите и сурови зими . Градът е на към 100 километра от Воркута, обвързван с един от основните затворнически лагери по време на Съюз на съветските социалистически републики - ГУЛАГ.

" Почти невероятно е да се стигне до тази колония ; там е съвсем невероятно даже да се изпращат писма. Това е най-високото допустимо равнище на изолираност от света ", написа началникът на щаба на Навални Леонид Волков в X.

Според Ярмиш президентски избори през март. Въпреки че преизбирането на съветския президент Владимир Путин е съвсем несъмнено, поради преобладаващия му надзор върху политическата сцена в страната, критиците му се надяват да употребяват акцията, с цел да подкопаят публичната поддръжка за водача на Кремъл и неговите военни дейности в Украйна.
 Навални е изместен в наказателна колония в Ямало-Ненецкия район
Навални е изместен в наказателна колония в Ямало-Ненецкия район

Адвокатът му е осъществил контакт с него

Навални е зад решетките в Русия от януари 2021 година, когато се завърна в Москва, откакто се възвърне в Германия от отравяне с нервнопаралитично вещество, за което той упрекна Кремъл. Преди да бъде задържан, той водеше акция против корупцията в държавните органи и провежда огромни митинги против Кремъл. Оттогава той получи три присъди затвор и прекара месеци в изолираност в наказателна колония № 6 за хипотетични дребни нарушавания. Той отхвърли всички обвинявания против него като политически стимулирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР