Относно темата Пирогов и решението на здравната комисия да спре

...
Относно темата Пирогов и решението на здравната комисия да спре
Коментари Харесай

Костадин Ангелов за казуса „Пирогов”: Няма как министър Хинков да управлява на инат

Относно тематиката „ Пирогов ” и решението на здравната комисия да спре процедурата по освобождение на шефа на болничното заведение проф. Костадин Ангелов съобщи, че юридически здравния министър е схванал, че не получава поддръжка за дейностите си за „ Пирогов ”.

„ Това беше единственото наше предпочитание – да дадем явен знак, че министър Хинков няма парламентарна поддръжка и всички негови бъдещи дейности ще стигат до тук на процедура. Той знае какво би трябвало да направи ”, сподели пред  NovaNews  Ангелов.

„ Няма по какъв начин да ръководи напук министър Хинков. Тогава, когато нямаш парламентарна поддръжка и когато финансовия министър ти желае оставката най-логичното нещо е да кажеш: „ Благодаря ви, аз бях до тук ” и да си тръгнеш ”, добави той.

По думите му ГЕРБ-СДС от дълго време са дали оценката си за работата на министър Хинков.

„ Той не се оправя с управническата стратегия на държавното управление и предоставените му задания ”. И акцентира, че съгласно него желанието партията да смени министър Хинков при ротацията е разумния свършек на едно несполучливо ръководство.

„ Лекари и сестри от „ Пирогов ” застават зад изпълнителния шеф и за нас е напълно разумно да подкрепим хората, които желаят да работят и те да работят на мира. И второ имаме ясни доказателства, че данните в отчета са манипулирани във връзка с финансовата част и виновността на шефа е персонализирана ”, сподели още Костадин Ангелов.

Ангелов дефинира изказванието на министъра на опазването на здравето, че за суми над 70 000 лева би трябвало да се пуска социална поръчка по закон, като цинично. „ Тъй като аз съм управлявал лечебно заведение. Има обстановки, в които има потребност от здравно произведение или лекарство, което да бъде закупено и няма извършена социална поръчка, а имаме пациент, който се нуждае незабавно ”, заяви професорът.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР