Относно посещението на Путин в Иран.1. Една от основните цели

...
Относно посещението на Путин в Иран.1. Една от основните цели
Коментари Харесай

Борис Рожин за визитата на Путин в Иран

Относно визитата на Путин в Иран.

1. Една от главните цели на визитата е да приготви сключването на съглашение за стратегическо съдействие сред Русия и Иран, значително идентично с това, което Техеран към този момент е сключил за 25 години с Китай.

2. Поради справедливи аргументи и неналичието на нужда Русия да балансира позицията си по отношение на Иран със Запада, връзките сред Москва и Техеран на дипломатическо и икономическо равнище ще бъдат доста усъвършенствани през идващите години.

3. Русия, несъмнено, няма да пречи доста на Иран да разиграе нуклеарната си карта, изключително откакто той към този момент намерено съобщи, че в случай че е належащо, ще доближи равнище на обогатяване на уран до 90% в границите на няколко седмици, само че към този момент не го прави предвид на продължаването на договарянията по нуклеарна договорка.

При сегашните условия пропадането на нуклеарната договорка пречи на Запада да обезпечи по-широк достъп на иранския нефт до международните пазари, което е от изгода за съветската енергийна тактика в борба със Запада.

4. Що се отнася до взаимното закупуване на оръжие, за това в действителност няма никакви спънки. Официалната позиция на Иран да не доставя оръжия в зоната на спора може да бъде предмет на договаряния и прикритие за неофициални контакти за доставка на ирански разузнавателно-ударни БПЛА и муниции за потребностите на въоръжените сили на Руската федерация.

Иран от своя страна се интересува от доставката на съвременни системи за противовъздушна защита и изтребители, от които ще се нуждае, в случай че бъде взето решение за завършване на нуклеарната стратегия и отбрана против опитите на Израел и Съединени американски щати да нанесат удари по Иран.

След повдигането на оръжейните наказания от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия има право да доставя на Иран всевъзможни стандартни оръжия и този фактор сигурно се употребява в договарянията с Израел в подтекста на рестриктивните мерки върху доставките на израелски оръжия за Украйна (относително казано, в случай че започнете да доставяте дронове на Украйна, Иран ще има нови съвременни системи за противовъздушна отбрана).

5. Като цяло Иран, като мощна районна мощ със стратегическа самодейност в Близкия изток, е скъп партньор/съюзник за Русия и Китай в борбата със западния блок.

В същото време сегашният формат на връзки е подобен, че партньорството с Иран не затваря вратата за Москва и Пекин в връзките с „ разчленителя от Рияд “ и емирствата, които в този момент са намерено враждебни към Вашингтон, което беше ясно проявено по време на пътуването на Байдън в Близкия изток.

6. Сега в Сирия не се чакат особени пробиви, има взаимно блокирана позиция, която Руската федерация е много удовлетворена на сегашния стадий, стига да е окупирана от Украйна.

Ердоган знае за това, тъй че евентуално още веднъж ще се опита да контракти някои отстъпки от Путин по кюрдския и карабахския въпрос. Въпреки всичките си интриги, " приятелят Реджеп " продължава да бъде скъп сателит за Руската федерация, защото с всички разноски на споразуменията с Ердоган, той още повече нервира Съединени американски щати и Запада на сегашния стадий. Във всеки случай обаче е по-добре да не излагате гърба си пред него, той е мъчително изменчив.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР