Относно изявлението на президента и кандидатирането му за втори мандат

...
Относно изявлението на президента и кандидатирането му за втори мандат
Коментари Харесай

Нинова: С Президента сме на едно мнение, че въпросът за президентските избори ще се обсъжда след парламентарните

 " Относно изказването на президента и кандидатирането му за втори мандат с Илияна Йотова – поздравяваме ги за решението да разгласят това в този момент. Имам да ви споделям четири неща - за спекулациите, които през днешния ден се въртят, за времето на изказването, за формата и метода на издигане и номиниране, и за наличието. " Това разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия по време на конференция в централата на Българска социалистическа партия.

Относно спекулациите за връзките сред Българска социалистическа партия и президента и оповестеното желание на да се кандидатира за втори мандат, Нинова разяснява, че е знаела авансово за изказването на президента Радев.

" За времето на изказването - считам, че това изказване беше належащо тъкмо в този миг с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави лична партия и ще се взема решение на парламентарните избори. С ясната му и безапелационна поръчка за втори мандат, той постави завършек на тези спекулации. Това беше належащо в този момент, преди парламентарните избори. Това е почтена и открита позиция на президента ", съобщи.

За формата и метода на кандидатиране на Радев ръководителят на Българска социалистическа партия тя още веднъж акцентира: " И двамата сме на едно мнение, че този въпрос ще се взема решение след парламентарните избори ".

" Президентът сложи някои правила за правене на политика и за смяна на порочния модел на ръководството на Борисов. Заложи ги в речта си като декларация, само че за нас това не са единствено заявления. Това за нас от четири години са дейности с доста изстрадани борби ", посочи водачът на българските социалисти.

  " Президентът изрично съобщи битка със задкулисието и безпринципните контракти. Преди четири години ние отказахме да сме част от подобен модел на ръководство, отказвайки да влезем в огромна коалиция с ГЕРБ за постове и пари на малко на брой в Българска социалистическа партия, в ущърб на морала и уговорката ни към българските гласоподаватели. Нещо повече - ние започнахме и доста сложна, вътрешна смяна за изчистване на Българска социалистическа партия от това задкулисие и от сделките зад тила на хората. Вие знаете какво ни коства тази смяна през годините. Когато имаш искания да управляваш страна без задкулсие, без сделки с олигархията и с грижа за хора, би трябвало да имаш силите да проведеш това първо в своята партия, с цел да можеш да бъдеш достоверен, когато застанеш пред хората и кажеш, че по този начин ще управляваш и България ", акцентира Нинова.

направи прилика сред изказването на Радев преди два дни и поредната воля на управлението на Българска социалистическа партия за промени: " Президентът прикани за цивилен права и присъединяване на жителите във взимане на решения - ние дадохме ослепителен образец за това предходната година, когато за първи път организираме най-демократичния директен избор на ръководител от всички членове на партията “.

По отношение апела на президента Радев за битка с лобисткото законодателство, Нинова разяснява, че от четири години Българска социалистическа партия е парламентарната група, която постоянно изважда на показ лобистките текстове, направила е лист на лобистките закони, обжалвала е неведнъж в Конституционния съд текстове.

За битката с корупцията, Нинова сподели: " Многократно подавахме сигнали за корупция. Внесохме пет вота на съмнение, един от които за корупция ".

" Президентът декларира усилване ролята на Народното събрание и блицконтрола - напомням, че ние го въвеждахме и се борихме да не го анулират ", подсети Нинова.

Последователна и безапелационна остава позицията на Българска социалистическа партия по какъв начин да се харчат транспарантно парите от остатъка - през Народното събрание, а не през джипа и постановления на държавното управление. Нинова напомни за всичките старания на левицата това да се случва точно през Народното събрание – с искане за одит от Сметната палата и промени в Закона за обществените финанси.

По мотив публичността и ясните критерии в Плана за възобновяване и развиване, който следва да бъде осъществен в България, разяснява: " Точно от нас е импортирано предлагането да се преглежда този проект в Народното събрание. "

" Президентът декларира своята битка за транспарантен избирателен развой посредством видеонаблюдение и изчистване на описите. Българска социалистическа партия е партията неведнъж внасяше изчистване на описите посредством дейна регистрация. Сега е на вниманието на Народното събрание е нашето предложение за видеонаблюдението ", напомни още Нинова.

" Бих добавила някои неща към декларираните правила: Нашата сериозна борба за обществената страна, против възходящите беднотия и неравенства, за икономическо възобновяване и за смяна в здравния модел, в наличието на образователния развой, смяна в политиката във връзка с земеделието ", сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

" Със декларираните от Българска социалистическа партия политики, държание и правила за тези четири години, ние сме потвърдили, че сме правилни на тези поръчки, които президентът направи. За нас като партия не е належащо да се нареждаме къде сме сега. Заявили сме се поредно къде сме за тези четири години. Ще продължим с това държание и политика, участвайки в парламентарните избори, вярвайки, че това ще докара до триумф ", заключи Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР