Относно интервю на г-н Петър Стоянович в предаването на БНТ

...
Относно интервю на г-н Петър Стоянович в предаването на БНТ
Коментари Харесай

МО: Петър Стоянович прави внушения за армията, подходящи за телевизионна комедия

Относно изявление на господин Петър Стоянович в предаването на Българска национална телевизия „ Денят стартира с Георги Любенов “, излъчено на 07.05.2022 година, в което се визира тематиката за качествата на Българската войска и отчитайки член 5 и член 10 от Закона за радиото и малкия екран, Министерството на защитата смята, че в съществено настоящо предаване следва да се заобикалят внушения, присъщи за телевизионна комедия. Това обявиха в своя позиция от МО във връзка изявление пред Българска национална телевизия някогашният културен министър Петър Стоянович.

" В дните, когато българският военнослужещ извършва своя сложен дълг към Родината, изречените думи в ефира на Българска национална телевизия уронват престижа на Българската войска и се одобряват като засегнатост към хората, на които обществото ни постоянно разчита.Българската войска има своите усложнения, само че това не значи, че тя не извършва конституционните си отговорности и поетите съюзнически задължения. Напомняме, че културата е значим детайл във образуването и в построяването на бойния дух на военнослужещия, само че дискутирането на въпроси, свързани с армията и засягащи националната сигурност, изискват висока морална отговорност! ", споделиха още от Министерство на защитата.

Вчера Петър Стоянович разяснява пред тв водещия Георги Любенов положението на армията ни. Ето и част от неговото изявление:

" Днес ситуацията у нас е такова: Един народ, една страна, един МиГ29. Страшно е. Служил съм в една войска, в която имаше въшкарници, фатмашки истории от заран до вечер. Не че щеше да ни отбрани, само че човек като си шиеше вечерно време якичката, оставаше с усещането, че ще ни отбрани по някакъв метод. Добре че в обединението има различия, че не се наложи на пустите украинци да дадем нещо. Какво да им дадем шанцови принадлежности ли? Нямаме какво ние да управляваме и с какво да отидем на следващия ден по фронтовете, в случай че се наложи. Трябва да отговорим на въпроса дали имаме предпочитание да бъдем дребна, само че съвременна военна мощ. Имаме една фрегата, която като я купихме едно време, дори не можеха да й загасят мотора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР