Отношенията с Русия в последните дни се развиват в една

...
Отношенията с Русия в последните дни се развиват в една
Коментари Харесай

Валери Симеонов с остри думи заради упрека на Владимир Путин към страната ни


Отношенията с Русия в последните дни се развиват в една нелинейна взаимозависимост. Руският президент Путин или има неприятни съветници, или не си мери приказките. Не знам кой му написа речите и изявленията на Владимир Путин, само че той си разреши да даде неприятна оценка на българското държавно управление за „ Южен поток “. Нещо обаче се е объркал и е добре Министерство на външните работи да излезе с остра позиция по този въпрос. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия.

Според него планът е бил позорен за страната ни. „ Решението за прекъсването на плана е подбудено заради това, че България можеше да търпи съществени финансови наказания от Европейски Съюз, в случай че беше осъществен този план. „ Проектът беше нездравословен и против българския народен интерес “, безапелационен бе Симеонов.

„ Да инвестираш в построяването на водопровод и да чакаш да получаваш такси след 20 или 220 години, е неуместно. Тук става въпрос за доста съществени стопански учредения да отхвърлим този план. Не всеки енергиен план е потребен “, акцентира вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР