Отношенията на Москва със страните от Западна и Централна Европа

...
Отношенията на Москва със страните от Западна и Централна Европа
Коментари Харесай

Кремъл: Отношенията ни със Запада са на най-ниското възможно ниво

Отношенията на Москва със страните от Западна и Централна Европа са на най-ниското допустимо равнище, съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от съветската работа на Би Би Си.
Прочетете още
Така Песков коментира решението на няколко европейски страни по едно и също време да експулсират съветски дипломати в родината им.

Германия първа разгласи експулсирането, а на 22 април специфичен полет на съветското външно министерство трябваше да вземе от Берлин няколко десетки чиновници на съветски дипломатически задачи.

Пресслужбата на съветското външно министерство упрекна Берлин, че " продължава демонстративно да унищожава целия масив от руско-германските връзки, в това число дипломатическото им измерение ".

През миналата седмица образецът на Германия беше последван от Молдова, Швеция и Норвегия. Във връзка с това представителят на Кремъл даде обещание, че Москва няма да остави такова експулсиране без отговор.

" Оценката е явна: всичко е деградирало до вероятния най-малко - споделя Песков - Всяка сходна стъпка като следващото експулсиране на дипломати де факто стеснява базата за продължение на дипломатическите връзки като такива и, несъмнено, не може да остане без някакъв тип взаимност. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР