Отношенията между Русия и Европейския съюз достигнаха най-ниското си ниво

...
Отношенията между Русия и Европейския съюз достигнаха най-ниското си ниво
Коментари Харесай

Дипломат №1 на ЕС: Отношенията ни с Русия и ЕС достигнаха най-ниското си ниво след случая с Навални

Отношенията сред Русия и Европейския съюз доближиха най-ниското си равнище след отравянето и вкарването в пандиза на съветския опозиционер Алексей Навални, съобщи през днешния ден в Москва ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, съобщи Агенция Франс Прес.

"Ясно е, че връзките ни са съществено обтегнати и след случая с Навални доближиха най-ниското си равнище ", съобщи Жозеп Борел на среща с съветския външен министър Сергей Лавров.

Лавров, без да загатва името на Навални, съобщи, че е подготвен да разисква всяка тематика, като в това време посочи, че Европейският съюз е виновен за съществуващото напрежение с Москва.

"Нашият главен проблем е отсъствието на нормалност в връзките сред Русия и Европейски Съюз. Това е една неестествена обстановка, от която никой няма изгода ", посочи Лавров, като акцентира, че желае "откровена и детайлна " полемика с Борел.

Русия окачестви като интервенция във вътрешните ѝ работи рецензиите на Европейски Съюз по отношение на преследването против Навални и бруталните репресии през последните дни против стачкуващи, подкрепящи съветския опозиционер, отбелязва Агенция Франс Прес.

Европейският съюз упрекна Русия в опит за ликвидиране на Навални с нервнопаралитично вещество предходната година и одобри наказания против високопоставени съветски представители.
Русия не призна, че е имало опит за убийството на Навални. Самият Навални упрекна съветския президент Владимир Путин, че е дал заповедта за отравянето му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР