Отношенията между Москва и Пекин демонстрират стабилност, в настоящата ситуация

...
Отношенията между Москва и Пекин демонстрират стабилност, в настоящата ситуация
Коментари Харесай

Лавров: Отношенията между Русия и Китай демонстрират стабилност

Отношенията сред Москва и Пекин показват непоклатимост, в актуалната обстановка честотата на двустранните срещи е оправдана, защото е значимо да се синхронизират часовниците. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в четвъртък на среща в Самарканд с китайския външен министър Цин Ган, оповестяват съветски медии.

„ Нашите връзки показват резистентност. В актуалната обстановка честотата на срещите е безусловно оправдана, за нас е значимо да синхронизираме часовниците си. И резултатите от визитата на президента на Китайската национална република Си Дзинпин в Русия Федерацията, която се организира преди по-малко от месец, е още едно удостоверение за вероятностите на нашето стратегическо съдействие и всеобхватно партньорство ", сподели още Лавров.

„ И, несъмнено, тези решения, без пресилване исторически, които бяха признати там, изискват от нас да активизираме напъните във всички области на нашето взаимоотношение, както във връзка с задълбочаване на двустранното съдействие, по този начин и във връзка с районните и интернационалните проблеми ", добави Лавров.

Затова съгласно съветския външен министър срещата в Самарканд е доста навременна. „ Много съм разчувствуван от тази нова опция за свързване ", сподели той.

На собствен ред Цин Ган означи, че „ актуалната интернационална обстановка се трансформира безусловно пред очите ни, което диктува нуждата от поддържане на стратегически контакти сред Русия и Китай ". „ Китайската страна е подготвена, дружно с съветските сътрудници, в осъществяване на значими съглашения на най-високо равнище, да предизвиква високата динамичност на (китайско-руските) двустранни връзки ", сподели той.

В четвъртък сутринта външните министри на Русия, Китай, Иран и държавният министър на външните работи на Пакистан организираха среща в границите на Министерската конференция на съседите на Афганистан. Самата конференция ще се състои следобяд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР