Отношенията между Гърция и Турция са в нестабилен период. Тази

...
Отношенията между Гърция и Турция са в нестабилен период. Тази
Коментари Харесай

Отношенията ни с Турция са в период на нестабилност, призна Ципрас

Отношенията сред Гърция и Турция са в неустойчив интервал. Тази позиция изрази гръцкият министър председател Алексис Циприс, осведоми АП.

По време на посещаване на дребния остров Кастелоризо в Егейско море, където участва на откриването на цех за обезсоляване на вода, Ципрас акцентира, че Гърция няма да договаря за нито една част от територията си.

Той разясни, че има " обръщение на съдействие " към източния си комшия, само че и също " обръщение на решителност ".

През последните месеци двете балкански страни обтегнаха връзките поради искания към острови в Егейско море и противоречиви находища на нефт и газ до Кипър.

В понеделник Анкара упрекна Атина в провокация, откакто гръцкият байрак беше повдигнат на ненаселен остров в Егейско море. През предходната седмица гръцки водач почина, откакто самолетът му падна над акваторията по време на патрул.

" Много пъти се озоваваме, това е истина, в тежки времена, изправяме се пред безпричинно държание, провокативна позиция и нападателна позиция от нашите съседи. Тези дни ние изпитваме един от тези интервали на неустойчивост, който не дава отговор на правилата на добросъседските връзки или на разпоредбите на интернационалното право ", съобщи Ципрас.

По думите му Гърция търси съдействие, взаимно почитание и спокойно битие със съседите.

Гърция не заплашва никого, само че и от никого не се опасява. И Гърция може да отбрани суверенните си права, акцентира гръцкият министър председател.

Двете страни бяха три пъти на ръба на война от началото на 70-те година на XX век. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР