Отношението на Великобритания към мигрантите, пристигащи с лодки от Северна

...
Отношението на Великобритания към мигрантите, пристигащи с лодки от Северна
Коментари Харесай

Критики към Великобритания заради недопустимо отношение към мигрантите

Отношението на Англия към мигрантите, идващи с лодки от Северна Франция, е неприемливо, неефективено и безуспешно. Това демонстрират резултатите от самостоятелна инспекция, оповестени през днешния ден и представени от " Ройтерс ".

Одитът е бил управителен от основния контрольор на границите и миграцията Дейвид Нийл и е бил ориентиран към първичните процедури по приемане на мигрантите в два държавни центъра сред декември и януари.

" Тези мигранти прекосяват Ламанша при потресаващи условия. Много от тях са уязвими и се намират в риск, измежду тях има дами, както и деца без компаньон, а когато дойдат в Дувър, те се сблъскват с неприемливо отношение ", отбелязва Нийл.
 Окончателно: Англия ще депортира мигранти в Руанда
Окончателно: Англия ще депортира мигранти в Руанда

Решението е на Апелативния съд

По негови думи през последните три години английското вътрешно министерство по никакъв метод не е подобрило системите и процедурите за банкет на мигранти.

През ноември 2021 година 27 души починаха при опит да прекосят Ламанша с надуваема лодка. Това е най-тежкият сходен случай в тази зона, за който има публична информация.

През пролетта Лондон разгласи нова политика към мигрантите, според която те, до момента в който се преглеждат молбите им. Прилагането й обаче беше блокирано с решение на Европейския съд по правата на индивида.
 Лондон подложен на критика за плануваното пращане на бежанци в Руанда
Лондон подложен на критика за плануваното пращане на бежанци в Руанда

От нелегално и рисково до опити за отбягване от абсурда " Партигейт "

Реакцията на държавното управление на напрежението, породен от вълната мигранти, пристигнали в Дувър, сподели огромни пропуски в процедурите по сигурността и сложи уязвими мигранти в риск, показва се в отчета.

През предходната година 28 526 души - най-вече от Ирак и Иран - са пристигнали с дребни лодки в страната . За съпоставяне, през 2020 година те са били 8486, а през 2018 година - единствено 200.

Нийл дефинира като " ужасяващ " метода, по който се поддържат регистрите.

Казано най-просто, в случай че не разполагаме с данни за хората, които влизат в страната ни, няма да знаем кой е заплашен и кой съставлява опасност, заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР