Отне около 24 секунди на звука от изригването на вулкана

...
Отне около 24 секунди на звука от изригването на вулкана
Коментари Харесай

Помпей: Новата разкопка, преглед на BBC2 — трогателни останки, кирки и 2000-годишна пица

Отне към 24 секунди на звука от изригването на вулкана Везувий, с цел да доближи до пекарната край Виа ди Нола в Помпей, почти 19 часове за пепел и вулканични парчета, с цел да погребе постройката, и съвсем 2000 години, с цел да бъдат преоткрити тайните, заровени вътре.

Pompeii: The New Dig, увлекателна поредност от три елементи на BBC, класира най-значимите нови разкопки на мястото за едно потомство. Следвайки екип от археолози, правосъдни антрополози, археоботаници и историци, той ни дава фаворизиран достъп до тези вълнуващи, вълнуващи моменти, когато реликви и творби на изкуството се откриват в непокътнат до момента градски квартал. Техните находки варират от изящни до ежедневни, от непредвидени до шокиращи. Всеки от тях е жизненоважна диря в мистерията за това кой е живял тук и по какъв начин е починал.

Въпреки че превъзходните фрески и орнаменти — съхранени под внимателно отстранения прахуляк на хилядолетия — към този момент направиха заглавия, самите археолози са трогателни също толкоз развъл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР