Отнасяме се с уважение към исканията на всеки“. Това заяви

...
Отнасяме се с уважение към исканията на всеки“. Това заяви
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Исканията на сестрите са изпълнени

„ Отнасяме се с почитание към настояванията на всеки “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в отговор на въпрос за протестните дейности на медицински сестри в София през последното денонощие.
„ Познавам ги тези сестри, идвали са и настояванията им са изпълнени - не 50, а 500 милиона повече са парите за опазване на здравето в новия бюджет. Разделихме се с положително и останах малко изумен от това, което е станало “, разяснява министър председателят Борисов.
Министър-председателят добави, че има два отговора за митинга на медицинските сестри според от обстановката. „ Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа - защото НСО е на негово послушание, че отговорен е началникът на НСО, само че аз не приказвам по този начин. Никога не върша такива изводи, а тъкмо противоположното “, сподели пред медиите Борисов.
„ НСО вярно са постъпили. Буквата на закона е друга. Начинът, по който би трябвало да се работи в една правова страна, е различен. Но, това са български сестри, български майки и съпруги, какво толкоз се е случило от това, че са преспали там?! Да ги дърпат, да ги бутат, да ги извличат принудително не е красиво и джентълменско. Но не е и красиво - тези, които злоупотребяват с тях, те са отговорни “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов. Попитан от публицисти дали случилото се има политически привкус, Борисов отговори: „ Е, по какъв начин да няма?! Нали всичките са учредители на политически партии, придвижвания и то се вижда кой отива при тях. За мен това не е вярно “. Премиерът Борисов подсети, че в една правова страна, в парламентарна република, има избори, а в България те предстоят след година.
По мотив реакцията на чиновниците от НСО към митинга на медицинските сестри, министър председателят Борисов сподели: „ По-добре е по този начин - че не се пробват със мощ. Чест им прави и аз няма да ги нападам “.
Предложил съм Политическа партия ГЕРБ да даде по 10 000 лв. на фамилиите на починалите служащи по време на строителството на Автомагистрала Хемус. Няма да върнем хората, само че по този начин ще подкрепим околните им и ще покажем, че не ни е безразлично.
 

Борисов инспектира построяването на автомагистрала „ Хемус “ в сектора сред Търговище и Шумен. Очаква се строителството в този регион сред пътните възли „ Белокопитово “ и „ Буховци “ да е приключено другото лято.
„ Като лунен пейзаж е станало, само че след месец и половина като минем, това няма да се вижда. Кой каквото желае да прави, ние си гледаме работата, десетилетия след това ще го употребяват българите “, означи министър председателят по време на огледа.
„ Времето е идеално за строителство. Колко мостове има - един измежду различен, един след различен, а тук-там към този момент канавки се поставят “, добави Бойко Борисов, с който на инспекцията бе заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
„ Строителите като ни видят се радват, това са заплати, работа “, уточни министър-председателят и подчертава също върху напредъка на други значими за страната инфраструктурни обекта като автомагистрала „ Европа “, обходния път на Поморие, Околовръстния път на София в региона на „ Младост “, пътят Ботевград-Мездра и други
„ Когато се трудиш, и настроението е по-хубаво. Ще е доста красиво - овошки, автомагистрала, хубост... Цялото трасе минаваме, луксозна работа “, посочи министър председателят Борисов. Той акцентира, че новите пътища на България се строят с съвременни машини, а археолозите поставят доста старания за опазване и излагане на откритите по време на строителните действия артефакти.
Вижте още:
НСО: Не е имало принуждение над барикадиралите се медицински сестри
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР