отнъм надви у дома Евертън с 2:1 в мач от

...
отнъм надви у дома Евертън с 2:1 в мач от
Коментари Харесай

Тотнъм се справи с Евертън и влезе в Топ 4

отнъм надделя вкъщи Евертън с 2:1 в мач от 18-ия кръг на британската Висша лига и задмина първенеца Манчестър Сити на четвъртото място във краткотрайното класиране. Ричарлисон (9) и Хьон Мин Сон (18) удариха на два пъти " карамелите " първоначално, а Андре Гомеш (82) вкара гола за гостите.

Още в деветата минута Ричарлисон засече центриране отдясно и майсторски преодоля Пикфорд за 1:0. 

В 17-ата минута Гилиелмо Викарио блесна със избавяне при удар с глава на Доминик Калвърт-Люин, а минута по-късно " шпорите " съумяха да удвоят задатъка си. След безредие в наказателното поле топката стигна до Хьон Мин Сон, който с мощен изстрел я прати във вратата за 2:0.

В края на първата част Евертън леко притисна своя противник и в добавеното време Джак Харисън стреля мощно към левия ъгъл на вратата, само че Викарио избави с опитност.

Малко след почивката Андре Гомеш пусна пас към Доминик Калвърт-Люин, който от границата на наказателното поле прати топката в мрежата, само че след преразглеждане с ВАР попадението не бе зачетено поради нарушаване в офанзива. 

Евертън имаше нов късмет да означи гол в 62-ата минута, само че ударът на Джеймс Гарнър се отби в страничния дирек. Четвърт час преди края на дуела Пикфорд избави вратата си от трети гол при удар от ръба на пеналтерията на Деян Кулушевски. 

В 82-ата минута след центриране от корнер някогашният футболист на Барселона Андре Гомеш не остави късмет на вратаря на Тотнъм и понижи на 2:1. В последните секунди на дуела " шпорите " изкараха голям шанс, откакто при удар на Данжума топката се удари в гредата, а по-късно рикошира в коляното на Викарио и не мина с целия си размер голлинията. 

След триумфа си отборът на Анге Постекоглу измести Манчестър Сити и се намести на четвъртото място с 36 точки, само че " жителите " имат мач по-малко и 34 точки. Евертън остава 16-и с 16 точки. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР