Отмяната на машинното гласуване е крачка към подмяна на вота.

...
Отмяната на машинното гласуване е крачка към подмяна на вота.
Коментари Харесай

Нинова: Отмяната на машинното гласуване е крачка към подмяна на вота

Отмяната на машинното гласоподаване е крачка към замяна на вота. Готвят се за кражба и на локалните избори. Който не може да завоюва по почтен метод, се готви да завоюва посредством " технология " на изборния развой. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание.

Предложението машинният избор да отпадне от парламентарните и локалните избори влиза през днешния ден в правната комисия. Това става единствено ден откакто ГЕРБ и депутати от Обединените патриоти и Воля внесоха предлежението за промени в Изборния кодекс. Според него машинно гласоподаване ще има единствено на европейски и президентски избори.

" Само преди шест месеца водихме спор в Народното събрание и приехме машинното гласоподаване. Сега още веднъж, единствено три месеца преди локалните избори, ръководещите, подкрепени от Движение за права и свободи, внасят промени. Защо? Какво се случи за този интервал? Имаше Европейски избори. На тях всички партии, с изключение на Българска социалистическа партия, означиха спад в поддръжката по отношение на предходните европейски избори. Въпреки целия напън,само Българска социалистическа партия усили броя на депутатите и гласовете си. Няма метод това да не е стреснало ръководещите и спътниците им. Затова взеха решение да убият финансово единствената съпротива и да отстранен гаранцията за почтен избор- машинното гласоподаване ", сподели още Нинова.

Според нея това се прави " тъй като машината не подправя протоколи, не дописва мъртви души и не носи чували с бюлетини в зала " Армеец ".

" ГЕРБ още веднъж са съсредоточени единствено в това - да запазят властта непременно. Нека всички, които желаеме смяна, дружно се съсредоточим в оздравяването на общинските лечебни заведения, вложения в общините, нови работни места, подкрепяне на младите фамилии и децата. Да не разрешаваме да подменят паниките на хората със личните си паники за оцеляване във властта ", добави водачът на Столетницата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР