Отмяната на автосалона в Женева заради коронавируса се отказа проблем

...
Отмяната на автосалона в Женева заради коронавируса се отказа проблем
Коментари Харесай

Mercedes измисли как да спаси легендата G-Class

Отмяната на автосалона в Женева поради ковид се отхвърли проблем и за автомобилните медии, защото не пропущат опцията за среща с ръководителите на огромните компании. Представители на изданието CarAdvice въпреки всичко съумяха да се свържат с генералния шеф на Daimler – Ола Калениус, който управлява и Mercedes-Benz. И той разкри, че компанията му посдготвя електрическа версия на именития всъдеход G-Class.
Само няколко дни по-рано от Mercedes оповестиха, че бъдещето на моделите, които употребяват обособена платформа, е под сериозна въпросителна. А G-Class е точно подобен, отбелязва и Калениус, като добави, че огромният всъдеход не се вмества в нито един сегмент и изцяло нарушава логиката на автомобилната промишленост.


Въпреки всичко това, големият ръбест всъдеход ще продължи живота си, само че ще претърпи сериозна смяна, защото от гамата му би трябвало също да отпаднат V8 и V12 моторите, които са проблем за екологичните стандарти. Затова, в Mercedes към този момент са почнали разработка на електрическа версия на „ Гелендваген “, която ще се появи на пазара до няколко години.
Оказва се още, че концепцията за електрически вид на всъдехода датира от няколко години, като работата над подобен автомобил към този момент върви с цялостна пара, като инженерите на марката са подготвени даже с първи първообраз ва модела. В Mercedes считат оптимално да се възползват от увеличената известност на модела, откакто през 2019 година продажбите му скочиха с 60% и доближиха 35 000 бройки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР