Отминаващата 2023-та е годината, в която всичко се обърка за

...
Отминаващата 2023-та е годината, в която всичко се обърка за
Коментари Харесай

Жерар Депардийо на 75 или как всичко се обърка за френския актьор с руски паспорт

Отминаващата 2023-та е годината, в която всичко се обърка за Жерар Депардийо, разяснява в. " Фигаро ". Депардийо е знак на половото принуждение и мачизма за част от публиката, само че и национална горделивост за други. 75-годишният артист изгуби аурата си на недостижима икона в киното. 

Ален Делон загуби статута си на " свещено страшилище " поради реакционните си изявления. Брижит Бардо зае позиции против исляма. Единствено 80-годишната Катрин Деньов продължава да снима в киното и да бъде звезда. Деньов не е коментирала обвиняванията против Депардийо, без значение от обстоятелството, че двамата са си партнирали в дузина филми. 

През 2015 година Софи Марсо дефинира Депардийо като " див звяр " поради държанието му по време на фотоси. 



В края на 2023 година артистът беше лишен от Националния медал на Квебек, изгуби статута си на почетен жител в Белгия, а музеят " Гревен " скри восъчната му скулптура. Личности от света на киното обществено му обърнаха тил. Мобилизира се и лагерът на поддръжниците му - фамилията, щерка му Жули Депардийо, някогашната му партньорка Карол Буке. 60 известни френски актьори подлагаха на критика обществено " линча ", на който е подложен Депардийо, в публикация, оповестена във " Фигаро ". 

Президентът Еманюел Макрон, посред политическа рецесия, също зае позиция, изразявайки поддръжка за артиста. Преди това френската културна министърка Рима Абдул Малак назова Депардийо " срам за страната ". Бившият френски президент Франсоа Оланд съобщи: " Не, не се гордеем с Жерар Депардийо. "



Роденият в Шатору артист има спорни връзки с Франция.

През 2012 година Депардийо разгласи, че ще се откаже от френския си паспорт като митинг против налозите, наложени на най-богатите. Почитател на властническите режими, той има и съветско поданство. 

" Можете да обвините някого, може би има жертви, само че съществува и презумпцията за непорочност ", акцентира Еманюел Макрон. " Просто желая Жерар Депардийо да може да отбрани правата си като всеки един и да продължи да работи и да твори ", сподели френският президент. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР