Отминаващата 2023 г. определено ще остане в историята на гейминга.

...
Отминаващата 2023 г. определено ще остане в историята на гейминга.
Коментари Харесай

Най-добрата и най-лошата година в историята на гейминга?

Отминаващата 2023 година несъмнено ще остане в историята на гейминга. От една страна годината ще бъде запомнена с големия брой изключителни заглавия, които се радват на голям комерсиален триумф или подобен измежду критиците (а в някои случаи и в двете сфери). От друга страна, тя бе белязана и от огромни съкращения, като съгласно уеб страницата o Game Industry Layoffs от началото на годината са изгубени общо към 9000 работни места.

На 7 ноември се организира тазгодишното издание на The Game Awards – самобитния гейминг еквивалента на Оскарите. Големият победител, в не дребна степен предстоящо, се оказа Baldur’s Gate 3 на Larian Studios, която сграбчи премията за Игра на годината (Game of the Year или GOTY) и още 5 статуетки, в това число за най-хубава ролева игра, най-хубавата поддръжка на общността и най-хубав перформънс за британски артист Нийл Нюбон, който влиза в ролята на Astarion - един от основните герои в играта.

За играта писахме и в по-рано тази година, като повода бе саундтракът на играта. Той е дело на композитора Борислав Славов, а основният глас е на оперната певица Мария Анастасова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР