Отминалото лято върна отново знаменитостите в Италия след два летни

...
Отминалото лято върна отново знаменитостите в Италия след два летни
Коментари Харесай

Всички звезди полудяха по Италия

Отминалото лято върна още веднъж звездите в Италия след два летни сезона, белязани от ограничавания поради ковид. Това лято като че ли всички пътища на ВИП персони, водеха към апенинската страна.

Откритото през април Биенале на изкуствата, продължаващо до края на ноември, притегли плеяда от създатели, културни критици и анализатори във Венеция. Там те можаха да се насладят или изумят от творбите на Ай Вейвей, Лоренцо Куин, Клер Табуре, Аниш Капур, Марлен Дюма и доста други, изложени на разнообразни места в " Града на каналите " в допълнение към творбите, показани в националните павилиони и в общите експозиции на Биеналето. В края на август и началото на септември годишната Венецианска заготовка пък събра кинозвезди от целия свят на остров Лидо.

Седмицата на Модата в Милано, както и редица ревюта навън в Рим, измежду което това на „ Валентино " на фамозните Испански стъпала бяха като магнит за ВИП персоните.

Концертът на най-успешната все още италианска рок тайфа „ Монескин " на античния хиподрум „ Циркус Максимус " в Рим при започване на юли пък с изключение на с блестящите осъществявания на вокалиста Дамиано Давид и компания притегли вниманието на медиите и с това, че измежду феновете бяха Анджелина Джоли и най-голямата й биологична щерка от брака с Брад Пит - Шайло. Оказа се, че двете хубавици не са в Италия единствено за концерта или на отмора. Анджелина Джоли в качеството си на режисьор снима на Апенините новата си продукция „ Безкръвно ", която докара в Италия още една хубавица - Салма Хайек. Джоли и Хайек на няколко пъти бяха засичани и на шопинг из Рим, където са фотосите на новата продукция.

Цяло лято из Италия обикаляше австралийската кинозвезда Ръсел Кроу. Той не пропускаше да означи всеки стадий от туристическата си обиколка със селфита, качени в сметките си в обществените мрежи. Селфито от Колизеума в Рим в даден миг бе трансформирано в подигравка, в която Ръсел Кроу се появяваше посред италианския парламент в разгара на политическата рецесия през лятото, довела до предварителните избори на 25 септември, на които завоюва десницата. " След руините на Колизеума, Ръсел Кроу е посред руините на Народното събрание ", пишеше към пародийната фотография, дело на критици на италианските политици и почитатели на артиста.

Това лято латино дивата Дженифър Лопес се ожени на два пъти в Съединени американски щати за Бен Афлек. Първо на загадка гала в Лас Вегас, а след това през август и на охолно празненство в имението на артиста в Джорджия. Но и след двете сватби звездната двойка, известна към този момент като Бенифър, избра да отиде на меден месец в Италия. Първият път се стопираха на остров Капри, където папараците и почитателите им ги следваха неразделно из криволичещите тесни улички. На Капри Лопес сред прочее пя на концерт на ЮНЕСКО в поддръжка на Украйна. А измежду феновете бе засечен някогашният италиански министър председател Матео Ренци. След втората си брачна гала Бенифър отпътуваха на посетители на артиста и режисьор Джордж Клуни и половинката му, адвокатката и правозащитничка Амал, във вилата им „ Л`Олеандра " в Лалио, на брега на езерото Комо в Северна Италия. Бенифър бяха засечени по време на това пътешестване в Италия и на шопинг в Милано, както и на сантиментална разходка из градчето Менаджо на брега на Комо.

Особено мощен медиен интерес породи гостуването на поп кралицата Мадона дружно с двете й биологични и четирите осиновени деца на остров Сицилия в средата на август. Там Мадона отпразнува както своя 64-и рожден ден на 16 август, по този начин и този на сина си Роко Ричи, роден няколко дни по-рано и навършил тази година 22 години. Най-пищно и екстравагантно обаче беше празненството за рождения ден на поп дивата. То се състоя в датиращото от 18-и век имение " Феудо Кастелучо " на миланската дизайнерка Луиза Бекария. Сюрреалистичен грим и бижута, кръстове, мини статуетки на Дева Мария, екстравагантни тоалети, съчетаващи детайли на португалски мозайки и на карнавални костюми - това бяха единствено част от акцентите в тържеството, за което стилните уеб сайтове изписаха цели фермани. Иначе по време на почивката си в Сицилия Мадона обиколи и Ното, Сиракуза и Марцамеми. Това необятно отразено от медиите летуване на певицата накара мнозина да си замечтаят за посещаване на " подритвания от Италианския ботуш остров ", където се намират Етна, Таормина, Рагуза, Катания, Чефалу, Сиракуза, Ното, Агридженто, Марсала, Камастра, Трапани, Месина.

Основната съперничка на Мадона в певческата промишленост - Лейди Гага, пък през юни беше също в Италия. Тя съчета туризма с професионален ангажимент, защото бе поканена да пее на сватбата на английския хедж фондов и капиталов милиардер Алън Хоуърд, бракосъчетал се с инфлуенсърката, специалистка по безглутенови ястия и кулинарната писателка Каролин Байрън в имението „ Вила Олмо " в Комо, на брега на едноименното езеро.

Както всяко лято и тази година английската кинодива Хелън Мирън избра да летува в своята датираща от 16-и век масерия (типична пулийска къща) в Тиджано, покрай град Санта Мария ди Леука в местността Саленто в италианската област Пулия. От години Мирън е безусловно омагьосана от това кътче на Италия. Миналата година тя даже снима там в закачлив клип, насърчаващ противоковидната имунизация, за който се бе дегизирала като пулийска провинциална дама и в който си партнираше с италианския комедиант Кеко Дзалоне. Пред медиите Мирън признава, че в къщата си в Тиджано се отпуска и се любува на живота.

Световноизвестният вокалист на „ Монескин " Дамиано Давид и годеницата му, блогърката и писателка Джорджа Солери също избраха летуването из маслиновите гори на Пулия вместо на другоземен карибски остров или в далечна азиатска страна. Те обиколиха това лято Кастелана Гроте в Саленто и Тайга ди Кампомарино в провинция Таранто.

В Пулия малко по-късно пристигна с другари и басистката на „ Монескин " Виктория Де Анджелис. Тя обиколи Санта Мария ал Баньо, Портоселваджо и Нардо в провинция Лече, като от някои места пусна много горещи снимки по бански.

По на север - в курортното градче Рапало в региона на Генуа летува през август испанската кинодива Пенелопе Крус с двете си деца от артиста Хавиер Бардем - Луна и Лео.

Това стълпотворение на звезди накара някои издания да разясняват, че всички са полудели по Италия.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР