Отместено корито на река Струма застрашава село Тополница в Петричко.

...
Отместено корито на река Струма застрашава село Тополница в Петричко.
Коментари Харесай

Коритото на река Струма се измести опасно близо до село Тополница

Отместено корито на река Струма заплашва село Тополница в Петричко. Местните хора се притесняват, че при пролетното снеготопене водите може да доближат до къщите, заяви Нова ТВ.

Придошлите води са домъкнали доста интертни материали, а това е предизвикало изместване на коритото надясно в посока с. Тополница. Според локалните хора за последната година преместването е с 40 метра. Засега наподобява, че къщите са на безвредна височина. При продължаващо изземване на брега от реката обаче, заплахата за домовете ще стане действителна.

Според кмета на селото Любен Маринополски реката е почнала да трансформира коритото си и десният бряг го подяжда съществено.

" Притесненията са ми, че ще почне да превзема и аграрни земи, което не е добре за нашите селскостопански производители. Изсипват се за малко време доста превалявания, а тая вода би трябвало да иде някъде. Дигата тук-там е към този момент компроментирана, това са инертни материали,това са острови донесени от водата ", съобщи той. По думите му би трябвало да се намерения по въпроса да се отдадат на концесия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР