Отменят въведените противоепидемични мерки за Пловдив и областта предсрочно от

...
Отменят въведените противоепидемични мерки за Пловдив и областта предсрочно от
Коментари Харесай

Отменят противоепидемичните мерки в Пловдивско

Отменят въведените противоепидемични ограничения за Пловдив и региона предварително от четвъртък. Това стана ясно след взаимно съвещание на Областния действен щаб и медицинския щаб на РЗИ-Пловдив.

Действието им беше удължено до този петък в това число. Причината е, че равнищата на заболеваемостта са спаднали фрапантно измежду всички възрастови групи, в това число и измежду тези, които са над 65 година

Така от четвъртък още веднъж ще се правят женските и детски съвещания, както и свижданията в домовете за възрастни хора, центровете за резидентна грижа и лечебните заведения, съобщи Радио Пловдив. Ще правят и плануваните от джипитата имунизации.

" Няма подобен напор пред кабинетите както беше при започване на грипната вълна, случаите са спорадични ", увери доктор Христо Дипчиков, който е заместник-председател на Районната лекарска гилдия в Пловдив.

По думите на доктор Сийка Димчева, шеф на РЗИ- Пловдив, в болничните заведения има задоволително кревати и няма напън върху системата.

По данни на ръководителя на инфекциозна клиника към УМБАЛ „ Св. Георги " доцент доктор Олиана Бойкинова при тях има единствено 10 пациенти с коронавирус и четирима с грип вид „ А ", което демонстрира, че болесттите протичат без съществени затруднения.

Препоръчва се да продължи с провеждането на прецизен всекидневен филтър в детските заведения, като болните да се връщат по домовете. Засилена да бъде и дезинфекцията на повърхности, играчки, а пространствата да се проветряват постоянно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР