Отменя се официалното отбелязване на днешния празник на националната полиция

...
Отменя се официалното отбелязване на днешния празник на националната полиция
Коментари Харесай

Отменя се официалното отбелязване на празника на МВР

Отменя се формалното отбелязване на днешния празник на националната полиция - 8 ноември, това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Причината е гибелта на граничния служител на реда го границата с Турция. 

Инцидентът стана нощес, към 20:35 часа, когато неустановено лице стреля по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент.

Граничен наряд в състав сержант Петър Бъчваров и чиновник на Министерство на вътрешните работи се натъкват на срез на оградата. Те слизат от колата и насочват фенера към среза, след което последва изстрел. С първия изстрел е погубен служителят на Гранична полиция, а служителят на Министерство на вътрешните работи съумява да се прикрие зад транспортното средство. Последва престрелка, служителят на Министерство на вътрешните работи съумява да се измъкне незасегнат. Групата, която е стреляла съумява да се отдалечи в територията на Турция. Това описа пред медиите основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Той сподели още, че става въпрос за група незаконни мигранти, опитвали се да преминат незаконно границата.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че са разпоредили във всеки наряд да има дълго оръжие за сигурност на чиновниците. Призоваха и за законодателни промени.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР