Отменя се грипната епидемия в област Бургас от 18 януари. Това

...
Отменя се грипната епидемия в област Бургас от 18 януари. Това
Коментари Харесай

Бургас отменя грипната епидемия

Отменя се грипната зараза в област Бургас от 18 януари. Това реши Областният щаб за битка с грип и остри респираторни болести на съвещание през днешния ден. Учениците от всички 13 общини се връщат още веднъж в класните стаи от 18 януари.

В равнищата на заболелите е регистриран забележителен спад и наклонност за нормализиране на ситуацията, сочат данни на Регионалната здравна ревизия.

По думите на регионалния шеф Мария Нейкова въведените предходната седмица мерки са навременни и са дали своя резултат. От 9 до 15 януари са открити 322 случая по отношение на следеното население по данни на РЗИ.

47 педиатрични кревати или 29 % от всички детски кревати в региона са свободни на територията на област Бургас.

Припомняме, грипна зараза в област Бургас бе въведена от 12 до 17 януари в това число, като се преустановиха плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета, всички профилактични прегледи и имунизации и свижданията в лечебните заведения. Въведе се и прецизен всекидневен филтър в детските заведения. Учебните занятия също бяха прекратени.

Заедно с анулацията на грипната зараза от 18 януари, отпадат и всички противоепидемични ограничения.

По-рано днес в областите Ловеч, Пазарджик и Габрово заради повишение на заболеваемостта от остри респираторни болести и грип бе оповестена грипна зараза. Временните ограничения се вкарват за интервала от 18 до 24 януари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР