Отмениха бедственото положение в Своге. Водата все още не е

...
Отмениха бедственото положение в Своге. Водата все още не е
Коментари Харесай

Бедствено положение в Своге отменено, но водата не става за пиене 


Отмениха бедственото състояние в Своге. Водата към момента не е годна за пиянство, само че може да се употребява за санитарни потребности, останалото се компенсира от общината.

Раздаването на минерална вода продължава. Днес бяха взети проби от РЗИ.

В един от кварталите на село Церово, което беше отчасти наранено от бедствието, водата пристигнала в събота сутринта.

Беше доста мътна, през вчерашния ден също беше мътна, днеска към този момент се избистри водата, супер е.

И от ВиК регистрират възстановяване на индикаторите.

“Водата непрекъснато се хлорира с течен хлор на самото водохващане и на бутилки непосредствено се подава във водопровода. Взеха днеска проби ”, сподели Благой Паунов, шеф на ВиК-район Своге.

Проби за годността на водата през днешния ден бяха взети от четири точки в общината – Долни Желен, Своге, Свидня и Искрец. Дори индикаторите да са в норма, на следващия ден ще има наложително второ проучване и едвам тогава от РЗИ ще се произнесат дефинитивно. От Кризисния щаб обаче изпреварващо анулираха бедственото състояние.

“За да не се нагнетява в допълнение напрежение у популацията и най-важното, че с общи старания и благодарение на Бога водата пристигна. Държа да подчертая, че водата към момента не е годна за пиянство ”, съобщи Тихомир Георгиев, член на Кризисния щаб.

“Засега не пием от нея, само че добре, че я има, тъй като е ужасно без вода ”, сподели Венета Брешкова.

Докато стане изцяло годна, ще продължи, както и през днешния ден, да се раздават количества от Общината. В момента локалното ВиК е изправено пред различен проблем – да в профил зачестилите повреди в остарялата мрежа след безводието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР