Отменена е мярката за неотклонение задържане под стража на българина,

...
Отменена е мярката за неотклонение задържане под стража на българина,
Коментари Харесай

Оставиха българина в ареста в Марсилия, защото бил издирван от властите ни

Отменена е мярката за неотклонение задържане под стража на българина, арестуван в събота на гара "Сен Шарл " в Марсилия поради "странно държание ". Не са му повдигнати никакви обвинявания, само че френската полиция не го е освободила, защото той е търсен в България, заяви Франс прес, като се базира на френската прокуратура, написа Българска телеграфна агенция.
България е издала европейска заповед за арест на мъжа поради опит за ликвидиране през 2012 година. Той би трябвало да се яви на следващия ден пред апелативния съд на Екс ан Прованс, заяви прокурор Ксавие Тарабо.
Заради опита за ликвидиране арестуваният е наказан на шест години затвор, добави Агенция Франс Прес, като се базира на българското министерство на вътрешните работи.
Българинът е бил задържан в събота, откакто пътничка е подала сигнал за мъж, който се държи съмнително. У българина бе открита електрическа и електронна техника, която "сама по себе си не е рискова ", само че "е можела да се употребява за разработване на взривно устройство ", добави прокурор Тарабо.
Мъжът, който е на 48 години, е отказал да разкрие самоличността си и е твърдял, че е чеченец. Чак през вчерашния ден късно следобяд следователите са съумели да го разпознават.
След ареста гарата е била затворена за 4 часа, с цел да могат сапьорите да си свършат работата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР