Отломки от ракета, открити разпръснати из ливада в Нов Южен

...
Отломки от ракета, открити разпръснати из ливада в Нов Южен
Коментари Харесай

Части от ракета на SpaceX на Илон Мъск се приземиха на австралийска ливада

Отломки от ракета, открити разпръснати из морава в Нов Южен Уелс, Австралия, са били част от задача на авиокосмическата компания на изобретателя и предприемач Илон Мъск - SpaceX. Това заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на Австралийската галактическа организация, съобщи Нова тв.

По думите на астрофизика Брад Тъкър, посетил обекта в Далгети, с цел да изследва отломките, най-голямото парче е с дължина към 3 метра. Въпреки размера си, те не съставляват социална заплаха. Дори в противен случай, съгласно Тъкър те са “изключително рядка находка”.

Астрофизикът удостовери, че отломките са се приземили на 9 юли. Заради овъгления им тип, при повторното нахлуване в земната атмосфера обаче, фермерът Мик Майнърс, на чиято благосъстоятелност са паднали ракетните елементи, ги помислил за изгорели дървета. Няколко седмици по-късно той осъзнал какво в действителност стои посред неговата морава.

Припомняме, че на 31 юли парчета от ракета, която изведе част от новата китайска галактическа станция, паднаха в Тихия океан. По-голямата част от ракетата " Лонг Марч 5B " (Long March-5B) изгоря, откакто навлезе в атмосферата.

Китай беше мощно подложен на критика за това, че е разрешил на два пъти неконтролирано рухване на ракетни парчета на Земята. НАСА упрекна Пекин предходната година, че „ не дава отговор на стандартите във връзка с галактическите боклуци “, откакто елементи от китайска ракета паднаха в Индийския океан.

Първата галактическа станция на страната „ Тянгун -1 “ (Tiangong-1) се разруши в Тихия океан през 2016 година, откакто Пекин удостовери, че е изгубила надзор. 18-тонна ракета падна неконтролирано през май 2020 година

Китай бе изправен пред рецензии и откакто употребява ракета, с цел да унищожи един от метеорологичните спътници през 2007 година, създавайки поле от парчета, което заплашва други спътници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР