Отломка от дрон, свален над Киев. снимка: БТАСъс сирени и

...
Отломка от дрон, свален над Киев. снимка: БТАСъс сирени и
Коментари Харесай

Взривове в центъра на Киев. Тревога: гражданите да останат в укритията

Отломка от дрон, свален над Киев. фотография: Българска телеграфна агенция
Със сирени и гърмежи се разсъни Киев тази заран. Руските офанзиви по украинската столица са почнали в ранните часове. Карти на службите за незабавно реагиране демонстрират, че противовъздушните сирени в града и покрайнините са се задействали към 20 минути преди детонациите. 

Областният шеф на Киевска област Олексий Кулеба удостовери, че противовъздушните системи са се задействали.

Две административни здания в Шевченковски регион на Киев са развалени от отломка на свален дрон камикадзе. Това заяви през днешния ден в Телеграм гражданската военна администрация на украинската столица, съобщи Укринформ.

Агенцията осведоми, че противовъздушната защита на
Украйна е свалила в региона на столицата 10 дрона.
Те са ирански модел „ Шахед “, каквито съгласно Киев и Запада употребяват съветските войски. Все още няма данни за жертви.

В Киев продължава въздушната паника, оповестена по-рано през днешния ден, и жителите би трябвало да останат в укритията, се споделя в известието.

Шевченковски регион е ситуиран в централната част на Киев. Там се намират предприятия от строителния бранш и 71 високопроизводителни индустриални предприятия, отбелязва в информация по тематиката ТАСС.

Късно нощес стана ясно, че Вашингтон е на финалната права на съглашение за прекачване на на Украйна. Според CNN и Ройтерс решението може да бъде взето още тази седмица.

„ Планът на Пентагона би трябвало да бъде утвърден от министъра на защитата Лойд Остин, преди да бъде изпратен за автограф на президента Джо Байдън. Трима чиновници потвърдиха пред CNN, че се чака такова утвърждение “, разгласи малкия екран.

Източниците обаче не са споделили какъв брой тъкмо единици ще получи Украйна. Журналистите напомнят, че една батарея „ Пейтриът “ нормално се състои от радар, автомобил с команден пункт, спомагателно съоръжение и до осем единици с по четири ракети.

В края на ноември украинският външен министър Дмитрий Кулеба изиска на ВСУ да бъде предоставено допустимо най-бързо ново съоръжение за противовъздушна защита.

Ако Украйна в действителност получи „ Пейтриът “, това ще бъде най-мощното и усъвършенствано противоракетно оръжие, което съдружниците са предали на Киев, разяснява Би Би Си.

Пусковите установки на тези системи могат да бъдат зареждани с ракети от разнообразни модификации. Включително такива, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 километра и на височина до 20 километра. Системата е предопределена за поразяване на летящи със свръхзвукова скорост цели. Може по едно и също време да наблюдава до 125 цели и да поразява шест от тях.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР