Отложиха за ноември делото за таксата за забавачка Кметът на

...
Отложиха за ноември делото за таксата за забавачка Кметът на
Коментари Харесай

Кметът Добри Беливанов пак вкара в съда таксата за забавачка

Отложиха за ноември делото за таксата за забавачка

Кметът на Хасково Добри Беливанов оспори пред Темида за следващ път изменението на наредбата, с която са избрани таксите за детските градини в регионалния град, оповестиха от Административния съд. Решението на общинския съвет от края на този септември бе цената да е левче дневно.
Според изложеното в депозиранадо магистратите тъжба е незаконосъобразно изменението и анулацията на членовете от Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги на територията на общината, отнасящи се за детските градини. Това било и в несъгласие със Закона за нормативните актове, Указа за използването му, както и с Административнопроцесуалния кодекс, Закона за локалните налози и такси и Правилника за организацията е активността на Общински съвет - Хасково.
Според кмета изменението на наредбата е следвало да стане с следващ нормативен акт, а не с решение на общинския съвет. Не били посочени и аргументи за анулация на наредбите на чл.26б, чл.26в и чл.26г от наредбата.
В жалбата се излагат и доводи за неправилна финансово-икономическа аргументация на предлагането за изменението на наредбите за таксите. В тази връзка се показва, че не било ясно за какво се увеличавали средствата за прехрана на децата. Погрешно бил избран размерът на издръжката на година за едно дете. В претекстовете за изменението на текстовете не било посочено от кои доходи на общината щели да се вземат средства за дофинансиране на детските градини. На последно място се сочи, че при провеждането на съвещанието на локалния парламент, на което били признати измененията в наредбата, са позволени процесуални нарушавания. Те също водели до незаконосъонразност на новите текстове, защото не било подложено на гласоподаване предложение на общински консултант за отсрочване разглеждането на измененията в наредбата за последващо съвещание.
В Хасковския административен съд се гледат още 2 каузи, свързани с таксата за забавачка. Едното е отново по тъжба на на кмета Беливанов по предходно решение на локалния парламент, а другото дело е заведено от Окръжна прокуратура./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР