Отложиха с поне един ден изстрелването на ракетата „Союз”, пренасяща

...
Отложиха с поне един ден изстрелването на ракетата „Союз”, пренасяща
Коментари Харесай

Отложиха изстрелването на европейския орбитален телескоп "Хеопс"

Отложиха с най-малко един ден изстрелването на ракетата „ Союз”, пренасяща европейския орбитален телескоп „ Хеопс”.
Снимка: Европейска галактическа организация - ECA
„ Хеопс” е първия по рода си телескоп, чиято задача е за дейтално проучване на екзопланети.

Ракетата трябваше да започва от космодрума Куру във Френска Гвиана и да изведе в орбита също и четири други спътника, написа Българска телеграфна агенция.
Радиотелескоп в Китай получава мистериозни сигнали на 3 милиарда светлинни години от Земята Мистериозните пулсации идват от източник с голяма сила някъде във вселената
Поради появил се червен код за спиране в системата на ракетата-носител, автоматизираната процедура по подготовка на изстрелването е била прекратена.

„ Това е сложна задача и не пожелахме да рискуваме”, съобщи научният началник на Европейската галактическа организация Гюнтер Хасингер.
Снимка: Европейска галактическа организация - ECA
Европейското галактическо ведомство има намерение с изстрелването на първия по рода си телескоп да изследва стотици от към 4000 хиляди открити до момента екзопланети.

Наречен „ Хеопс” (CHEOPS - Characterising Exoplanet Satellite), 300-килограмовият уред е на стойност 50 млн. евро.
Гост от друга вселена: НАСА пусна фотоси на кометата 2I/Borisov (СНИМКИ) Това е едвам вторият обект, за който знаем сигурно, че идва от друга вселена, а не от Млечния път
Той би трябвало да бъде позициониран на към 700 км над Земята, като главният му инструмент ще бъде ориентиран към нощната страна на планетата, с цел да не пречи слънчевата светлина на гледката му към Космоса.
Снимка: Европейска галактическа организация - ECA
Телескопът е оборудван с една камера. Той ще се взира в звездите към, които към този момент е известно, че орбитират екзопланети.

Чрез директния способ астрономите ще се опитат да дефинират размера и да изследват атмосферите им, получавайки значима информация за образуването и еволюцията на разнородни светове отвън Слънчевата система.
Снимка: Европейска галактическа организация - ECA
Астрономите откриват първата екзопланета преди към три десетилетия благодарение на наземни телескопи. От тогава е даден старт на няколко задачи, чиято цел е да откриват повече нови светове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР