Отложиха днешното (21 март) заседание по делото за побоя над

...
Отложиха днешното (21 март) заседание по делото за побоя над
Коментари Харесай

Делото Пендиков: Съдът отложи заседанието, защото един от обвиняемите не се явил

Отложиха днешното (21 март) съвещание по делото за побоя над Християн Пендиков поради неявяването на обвинените, както и на двама от очевидците, предаде  Ohrid News.

В Основния съд в Охрид през днешния ден не се е провело плануваното съвещание по делото, което се води по отношение на нападението против Християн Пендиков, секретар на Българския културен клуб в Охрид.

Причината за забавянето е неявяването на Борче Ангелов от Битоля, един от подсъдимите по делото, както и на двама от тримата очевидци, планувани да дадат показания пред правосъдните заседатели. Представителят на потърпевшата страна юрист Стефан Камишевски е внесъл в съда иск за обезщетение за имуществени вреди, подсилен с отчет от медицински специалист, без да посочи пред медиите детайлности.

" Що се отнася до размера на желае за обезщетение, не бих желал да го разясня, защото това е нещо, което се оповестява в правосъдното произвеждане и зависи от съда да реши дали да го одобри или да не го отнесе до гражданското произвеждане, при изискване че подсъдимите са наказани по закон за закононарушението, в което са упрекнати. А що се отнася до невропсихиатричната експертиза, тя е направена въз основа на здравната документи, която към този момент е показана в процедурата и върху която е направена предходната експертиза, направена от Клиничната болница в Битоля ", е декларирал Камишевски пред медиите. Камишевски е оценил, че " неявяването на подсъдимите е съзнателно закъснение на процеса ", като е показал, че " законът и естествените претекстове допускат, че подсъдимите са съответно известени, т.е. се схваща, че е трябвало да се явят на днешното съвещание ".

Представителят на двамата подсъдими, юрист Димитрия Цобоски, е декларирал в изказване пред медиите, че " отбраната въобще не е належащо да бави процеса ", а по отношение на импортираната през днешния ден невропсихиатрична експертиза в съда е коментирал, че " същата може да се ползва единствено за претърпени прочувствени вреди, а не за физически пострадвания ".

Водещият делото арбитър Боян Мартиноски за идващото съвещание, планувано за 16 април, е изискал обвиненият Ангелов да бъде доведен с полицейски конвой.

Охридската медия напомня, че случаят с Християн Пендиков стана на 19 януари пред заведение за публично хранене на езерния пристан в Охрид. Случаят провокира напрежение в връзките сред София и Скопие. Пендиков беше изместен за лекуване в България, където получи българско поданство, което му беше връчено от вицепрезидента на България Илияна Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР