Отложеното удоволствие било сред най-приятните усещания и психологически тренировки, твърдят

...
Отложеното удоволствие било сред най-приятните усещания и психологически тренировки, твърдят
Коментари Харесай

Докато „Слава“ ръждясва във Варна, МО търси подводница втора ръка

Отложеното наслаждение било измежду най-приятните чувства и психически тренировки, настояват психолози. Подобен прийом ползва и Министерството на защитата към този момент 15 години, откогато България членува в НАТО.
Днес министърът на защитата Красимир Каракачанов „ успокои “ популацията и военнослужещите, че покупко-продажбите за нови кораби и бронирани машини на обща стойност до 2,5 милиарда лева няма да бъдат подписани до края на годината. Имало вяра през пролетта да бъде подписан контракт за бронирани машини за Сухопътните войски.

Трите компании, които към този момент показаха офертите си за строителство на два нови патрулни кораба за Военноморски сили, са получили предложение от МО да „ подобрят “ документите си. Което ще отсрочи състезанието и сключването на контракт с още някой месец.

МО се гордее с обстоятелството, че България ще получи два кораба вид „ минен ловджия “, закупени от Холандия по технологията " втора употреба ". В парламентарната Комисия по защита са водени диалози да бъде търсена и подводница клас „ втора употреба “, само че към този момент оферти не са пристигнали.

" Слава ", последната подводница на бойния ни флот, бе изведена от строя през 2011 година и осем години с тъжно скърцане ръждясва на остарелия пирс във Варна, като сънува прераждането си в музей или най-малко в брегови ресторант, каквито проекти имаше до неотдавна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР