Отлично се разви третият ден от европейското първенство за ученици

...
Отлично се разви третият ден от европейското първенство за ученици
Коментари Харесай

Пет победи за българските боксьори на европейското за ученици в Марибор

Отлично се разви третият ден от европейското състезание за възпитаници в Марибор за българскитенационали. Талантите ни, водени от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и от Пейчо Багдатов, реализираха 5 победи от 6 мача на кръга в Словения.

В категория до 44 кг Георги Гълъбов надви в доста трагичен дуел над представителя на Кипър Поливиу Кристианос. Той се поздрави с триумф с 4:1 гласа и ще срещне на четвъртфиналите Тадия Еремич от Сърбия. Георги Станков (48) също се класира за идната фаза след здрава борба. Той надви с 5:0 гласа против Йован Колиеншич (Черна гора) и го чака дуел с украинеца Кирило Хорбунов.

В категория до 52 кг Николай Николаев съкруши Кристиан Буковски (Словакия) с 5:0 и ще боксира на четвъртфинал с Никита Великов от Естония. При 54-килограмовите Иво Димитров също взе красива победа с 5:0 над Недас Гайгалас (Латвия) и в този момент го чака дуел с Петер Трибел (Словакия). Ивайло Колев (50) пък не се наложи да се качва на кръга, откакто противникът му Павел Душанек (Чехия) се отхвърли. Той ще играе за полуфинал с Иван Шула от Украйна.

В категория до 46 кг Славчо Григоров отстъпи на латвиеца Графс Путрашефич и отпадна от европейското състезание.

Днес има още два мача с българско присъединяване. В 14-ия дуел от програмата на кръг А, която стартира от 16:00 часа, Валя Николаева (44 кг) ще боксира с Ема Зая (Хърватска). Непосредствено след нея Роберта Хаджийска (46) ще се изправи против Айлин Назарова (Азербайджан).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР