Отличник в училище и в спорта - Деян от Враца

...
Отличник в училище и в спорта - Деян от Враца
Коментари Харесай

Отличник в училище и в спорта: Деян от Враца е трикратен европейски шампион по лека атлетика

Отличник в учебно заведение и в спорта - Деян от Враца е троент европейски първенец по лека атлетика. Как момчето съчетава уроците и тренировките?

702 000 деца ще влязат в клас на 15 септември

Деян Цветанов от Враца е най-хубавият играч от провелите се при започване на септември Европейски детски лекоатлетически игри в чешкия град Бърно.

„ Отидох с настройката, че съм най-хубавият, няма кой да ме победи, излязох на пистата и завоювах три златни медала от три дисциплини “, казва трикратният европейски първенец по лека атлетика.

Пълен комплект униформа коства над 230 лева

На първото си интернационално съревнование, с над 2000 участници от над 20 страни, печели на 60 и 300 метра, както и на скок дължина.

„ На 60 метра завоювах златото със седем секунди, нов връх на шампионата. Чувствата, които изпитвам към спорта, са невероятни, не се изтощавам и постоянно давам всичко от себе си “, споделя той. 

Снимка: bTV

15-годишният първенец дава всичко от себе си и в учебно заведение. Изучава приложно програмиране.

„ Ние в нашия клуб си имаме предписание, когато имаш по-слаба оценка от петица, или не тренираш, или тренираш наказателно. Държим на образованието и на учението на нашите състезатели. Той съумя да си разпредели времето за учене, за подготовка, да оказва помощ у дома, което за едно дете е отлично “, казва Цветелина Цветкова, майка на Деян.

57 000 първокласници ще прекрачат учебния предел през днешния ден

Макар и най-хубав в Бърно, Деян ще запомни еврошампионата с гаф. На електронното табло с класацията в обособените дисциплини българското знаме липсвало.

„ Не беше на екрана, когато завоювах трите златни медала, доколкото разбрах и предишните години не го е имало. Ще го трансформира и то сигурно “, решително е момчето. 

Деян е неколкократен републикански първенец. Мечтата му е един ден да превземе олимпийския връх като кумира си Юсеин Болт и там да свети родният трикольор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР